Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

Vuosi 2017 takana ja uusi vuosi 2018 edessä

Vuoden vaihtuessa on taas hetki vilkaista vähän taakse, ja katsoa, miten vuosi 2017 sujui (ks. Vuoden 2017 vuosikatsaus ja vuoden 2017 suunnitelmat). Loppuun laitan vielä suunnitelmat uudelle vuodelle 2018.

Vuosi 2017 

Tavoitteena vuodelle 2017 olin merkannut seuraavaa:

Agilityn osalta

 • Kisavalmius (maksikorkeudet, estevarmuus myös haastavimmilla kepeillä ja kontakteilla)
 • Virallisten kisojen korkkaaminen
 • Jatketaan h360-oppien parissa

Ja näin hommat etenivät

Agilityn osalta tavoitteet täyttyivät selvästi. Alkuvuodesta kävimme muutamia epävirallisia kisoja läpi totuttelemassa vähän kisatunnelmiin ja kun epiksissä sujui niin kivasti, startattiin ekoissa virallisissa kisoissa maaliskuussa Hyvinkäällä, joista tuomisina oli jopa nollaluvatulos! Seuraavat kisat käytiin huhtikuussa Tampereella, mistä myös saatiin yksi nollaluvatulos! Kolmannet ykkösluokan kisat spurtattiin Riihimäellä kesäkuussa, jolloin saatiin se kolmas luvatulos ja siirto kakkosiin!

Keron serti 11.6.2017

Kakkosissa jatkettiin muutaman kilpailun verran, mutta tuloksilla ei juhlittu, vaikkakin yksi luva-tulos saatiinkin Tampereelta lokakuussa. Hyvää kokemusta kyllä saatiin, ja hyviä pätkiä suorituksiin mahtui kyllä ja palkintosijoillakin oltiin useasti.

Kisasaldo vuoden 2017 osalta:

Ykkösissä: Kilpailut 3, startteja 7. Nollatuloksia 3.

Kakkosissa: Kilpailut 6 (yksi laskettu mukaan ykkösten kisoihin, nousu kakkosiin kesken kisojen siis), startteja 15. Nollatuloksia 1.

Treenaamisen osalta jatkettiin h360-oppien parissa, ja koenkin, että siitä on ollut meille suuri hyöty. Paljon on tehty kehonhallintaan liittyvää juttuja, viety eteenpäin treenien/kisojen verryttelyrutiineja ja edetty muuten h360-oppitunneissa. Vuoden alussa olimme ihan alussa (aloitimme uudestaan oppitunnit nollasta) ja nyt vuoden lopussa olemme edenneet aika kivasti melkein Blueprint Lesson 6 loppuun (eli käyty läpi Body Awareness & Puppy Skills, Prep School, Flatworkin tunnit 1-9 ja Blueprintin tunnit 1-5).

H360-vuosivideomme:

Nose Workin osalta

 • Treenisuunnitelman tekeminen (eli vähän tavoitteellisempaa etenemistä)
 • Hajutesti
 • Treenausta eri paikoissa, erilaisissa häiriöissä jne => kisavalmius
 • Ekat kisat (epävir.)
 • Lisää hajuja

Ja näin hommat etenivät

Alkuvuodesta Kero suoritti nose workin ykkösluokan hajutestin (eukalyptus) ja loppuvuodesta vielä kakkosluokan hajutestin (laakerinlehti). Möllikisoihin tai virallisiin kisoihin ei menty vuoden aikana, vaan keskityttiin kausittaisiin treenirupeamiin ja erilaisissa ympäristöissä treenaamiseen. Kunnollinen treenisuunnitelma jäi tekemättä, minkä johdosta tyydyinkin loppuvuodesta menemään 100 Paw Scent Dogssin treeneihin työstämään meidän haastetta eli ihmishajuista luopumista (oli sitten etsintäalueella etsittävää hajua tai ei). Tässä pääsimmekin varsin hyviin tuloksiin.

Nose Work – marraskuun träkkeri, ehkä aktiivisin nw-treenikuukausi
Kero nenätyössä
Kero nenätyössä

Pelastuskoirailun osalta

 • Tehdään tätä, jos kiinnostaa/jää aikaa ja enemmän omaksi huviksi.
 • Jälkeä kiinnostaisi viedä pidemmälle, mutta toisaalta lajeina agility ja nose work kiinnostavat enemmän, joten tälle ei taida jäädä niin paljoa aikaa, että kokeisiin viitsisi tähdätä.

Ja näin hommat etenivät

Kuten olin vähän uumoillutkin, kävi niin, että pelastuskoirailu jäi. Lopetin hälytysryhmässä toimimisen ja erosin yhdistyksestä. Muutamassa huvittelutreenissä vuoden mittaan Keron kanssa kävimme, mutta siinäpä se.

Muu elämä

Loppuvuosi oli luopumisen tuskaa, mutta samalla myös uuden alkua. Myry eli 14,5-vuotiaaksi, kunnes sen kunto meni sellaiseksi, että eläinlääkärireissulla oli tehtävä se viimeinen päätös. Myry eli hienon elämän, josta jäi hurjasti iloisia muistoja.

Myry jäällä
Myry maaliskuussa 2017

Myry Kolilla

Myry Kolilla

Pojat Pielisellä

Pojat Kolilla

Myryn 14-vuotissynttäritreenivideo:

Kero ehti olla kuukauden verran ainoana koirana, kunnes joulukuun alussa taloon asettui uusi karvainen kaveri, bordercollieuros Disco. Suru muuttui pikku hiljaa iloksi.

Disco 9 viikkoa ja Kero 5 vuotta
Disco 9 vkoa ja Kero 5v

Vuosi 2018

Vuoden 2018 suunnitelmien osalta voin nyt taas asettaa tavoitteita kahdelle koiralle. Toki toivon terveyttä kummallekin, mutta on taas vaihteeksi mielenkiintoista miettiä, mitä kaikkea pienen kanssa vuoden aikana pääsemme tekemään ja kokemaan.

Keron tavoitteet

Agility
 • Kisaamisen osalta nousu kolmosiin
 • Olisi myös hienoa osallistua Agilityn SM-kisoihin joukkueessa, kun kisat ovat nyt Vantaalla. Voi tosin tulla hieman kiire.
 • Yksittäisten juttujen osalta ainakin keppien suoritusvarmuus etenkin kisoissa paremmaksi, hyppytekniikkatreenejä säännöllisesti, kunnon ylläpitoa ja kohotusta, H360-treenit jatkuvat ja suoritetaan oppitunteja eteenpäin
Nose Work
 • Möllikisoihin ja/tai virallisiin kisoihin
 • Tavoitteellisempaa treenaamista (eli treenisuunnitelma!)

Discon tavoitteet

Arkitottelevaisuus
 • Perusjutut hyvälle mallille (luoksetulo, odottaminen, käyttäytymisten tarjoamiset, nätisti ulkoilu hihnassa ja vapaana ja sen sellaista, mitä nyt perussessen pitää hanskata)
Agility
 • Agilityn pohjataitoja (ilman esteitä) H360-ohjelman mukaisesti

Hyvää uutta vuotta 2018 kaikille! Ja seuratkaahan meidän kuulumisia joko täällä blogissa tai sitten Instagramissa :)