Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.5. ja 20.5. tunnistusjälkitreenit

Vain kaksi aiheeseen liittyvää treeniä…

18.5.2015 Heurekan parkkis

Jälki n. 60-100m jälki asfaltilla (parkkis, missä vähän roskia, tupakan tumppeja jne), neljä esinettä (kolme kynää ja huulirasvapuikko), 45min vanha jälki. Pientä sadetta, märkä asfaltti.

Ilmaisut: Ilmaisi kaikki esineet hyvin. Vähän tutkaili kyllä silmillään esineitä ja kävi tsekkaamassa, onko oikean hajuista. Selvitti käännökset ok.

Etsintätyöskentely: Meni kivasti, vaikka edellisestä kerrasta jo kuukausi. Lisäksi erotteli hyvin oikeat esineet, esim. vikan esineen ympärisllä oli paljon kaikkea roskaa (esim. kuminauha ihan siinä lähellä).

20.5.2015 Tuomarinkartano, Helsinki

Jälki lyhyt jälki hiekka- ja nurmialustalla, 40min vanha jälki, tuuli lännestä (jälki koilliseen ja kaakkoon), +15C. Neljä esinettä: kaksi kynää, yksi merkkinauharulla (punainen) ja pakattu kangaskassi (vihreä). Jäljenpäässä tekijä.

Ilmaisut: Kynät olivat hiekkatiellä, ja ne Kero ohitti huomaamatta, mutta kun peruuteltiin vähän takaisin, niin ilmaisi ne ok. Nurmella ilmaisi esineet tosi varmasti ja iloisesti, ja ne eivät mitenkään erottuneet sieltä nurmesta.

Etsintätyöskentely:  Hiekalla jäljestäminen oli hapuilevampaa, ja Kero paikoin piippaili ja yritti päästä penkalle (sinne varmasti se haju tuulen mukana siirtyi). Haki ilmeisesti minusta tukea, kun vilkuili useasti ja liikkui vähän epävarmasti. Nappasi kuitenkin käännöksen hyvin, ja nurmella jäljesti kyllä päättäväisesti ja hiljaa. Oli myös iloinen jäljen päässä olevasta löydöstä :)

Ainakin loppuosa meni tosi hyvin eli nurmella jäljestys on helppoa. Jäljellä oli ikää vain 40min eli varmasti haju tarttunut hyvin heiniin jne.

Jatkossa: Alun piippailuun pitää kiinnittää huomiota, sillä piippa alkaa heti, kun ollaan lähellä lähtöpaikkaa ja pitäisi antaa lähtöhaju. Ja piippa jatkuu lähtöhajun antamisen jälkeenkin. Lisäksi tehtävä lisää tarkkuutta vaativia juttuja, kun tuo hiekalla eteneminen oli sen verran hapuilevaa.

 

Ajatus aiheesta “18.5. ja 20.5. tunnistusjälkitreenit”

Kommentointi on suljettu.