Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

Ja uutta nw-koetta Discolle heti perään

Seuraavana lauantaina 24.10.2020 pääsimme Discon kanssa niin ikään varapaikalta nosework-kokeeseen mukaan. Koe pidettiin Kirkkonummella, tuomarina toimi Patrick Stewart ja kokeen järjesti Etelärannikon Tassutiimi. Osallistujat oli jaettu kahteen ryhmään, ja jokainen koirakko veti kaikki alueet peräkkäin putkeen. Me olimme Discon kanssa iltapäivän ryhmässä.

Ensimmäisenä oli vuorossa ajoneuvoetsintä, joka koostui traktorista ja mönkkäristä. Se meni muuten aika kivasti, mutta Disco ehti hieman nousta mönkkäriä vastaan. Yritin olla normaalia tarkempi (= liina lyhyemmällä), mutta noin isoja kohteita vasten Disco helposti tuntuu nousevan vasten. Piilo kuitenkin löytyi kohtuu kivasti traktorin perästä olevasta lanasta. Discon aika 0.48,84 / 2.30 min.

Toisena etsittiin varastotilassa olevat laatikot. Alueen reunat oli rajattu aidoilla, ja muutenkin alueella varmasti oli kaikenlaista hajua. Discokin vähän olisi tutkaillut toista reunaa, mutta sain sen takaisin laatikkoetsintämoodiin ja sitten oikea laatikko löytyi. Discon aika 0.21,94 / 2.00 min.

Kolmantena oli vuorossa ulkoetsintä. Se olikin aika jännä. Alue oli nurmialueella ja siellä oli erilaisia irtoesineitä. Haasteena alueella oli lähinnä se, jos koiralle tulisi tarvetta merkkailla alueen liepeillä olevaa kasvillisuutta. Sitä tarvetta ei Discolle onneksi tullut, mutta aika jännäksi homma silti meni. Disco pääsi kyllä nopeasti hajun jäljille, mutta tarkensi sitä hajua peräti minuutin! Piilo oli lumikolan alla, ja siihen ei oikein päässyt kunnolla käsiksi. Ja kun se oli jotenkin Discolle haastavaa, niin ei tuntunut keksivän, mistä kohtaa voisi ilmaista ja lopulta Disco sitten ryömi sinne kolan alle… Sieltä löytö. Discon aika 1.19,47 / 2.30 min.

Sisäetsintä oli aika mukavassa baaritilassa. Tila oli kohtuullisena kapea. Disco tutkaili tilaa tarkasti ja kiersi sen ensin osittain ympäri. Uudelle kierrokselle Disco sitten meni pöydän ali ja siinä olikin sitten taiteilemista pitkän liinan kanssa, kun jäin sinne toiselle puolelle. Disco oli kuitenkin hajulla ja pian ilmaisi lipaston reunaa. Löytö. Discon aika 0.31,71 / 2.00 min.

Tästä kokeesta Disco sai 100p (1 virhepiste), oli kokonaistuloksissa viides ajalla 3.02,0 min, laatikoilla Disco oli peräti toiseksi nopein.

Videot etsinnöistä:

Ajoneuvoetsintä
https://youtu.be/qJhoyF8Wxy4
Laatikkoetsintä
Ulkoetsintä
Sisäetsintä