Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

9.10.2008 Lisää treenailua

Treenattiin Espoossa Tillinmäessä.

Myrylle otettiin vain perusilmaisuja lyhkäsellä matkalla hieman hämärtyvässä säässä. Ensin viisi toistoa tiellä. Sujuivat virheittä, joten otettiin sitten vielä kolme toistoa metsän puolella. Ei ongelmia näissäkään. Ehkä edellisen päivän kotona tehdyt 4×5 toistot ovat tepsineet… vaikka vielä on hommia tehtävänä, sillä en usko, että tuo uusi rulla on vielä täysin varma juttu koiralle. Tässä treenissä annoin koiran odottaa rulla suussaan, vaikka koskin rullaan, mutta vain vihjeestä irrotus.

Viiman treenin aikana  oli jo pimeää ja tihkutti vettä jonkin verran. Sillä välin, kun maalihenkilöt (2) menivät piiloihin, otin hieman seuraamista ja paikallaoloa Viiman kanssa. Meni ihan ok. Viima tuntuu muutenkin nyt rauhoittuvat paremmin, kun on tullut otettua tuota hallittavuutta ennen etsimistä.

Treenissä tarkoituksena oli, että lähetän Viiman metsän puolelle ja kuljen itse tietä pitkin. Suunnitelma toimi ihan hyvin. Ekalla piilolla Viima ilmaisi jonkin aikaa, mutta hyppi kauemmaksi pois maalihenkilön luota ja tuli mua vastaan, kun olin piilolle menossa. Meni sitten uudestaan ilmaisemaan. Jatkettiin sitten toiselle piilolle. Siellä oli vähän sama juttu, mutta Viima pysyi kuitenkin siihen henkilön lähellä.

Otettiin sitten vielä takaisin päin kaksi piiloa, nyt vähän lähempänä tietä, että pääsisin itse nopeammin paikalle. Ekalle piilolle sain aika hyvin kutsusta ohjattua suoraan (Viima meni ilmeisesti hajun perässä tien toiselle puolelle, jolloin kutsuin takaisin ja sain ohjattua suoraan piilolle). Ilmaisu oli ihan hyvä ja koira pysyi piilolla. Toiselle piilolle ilmaisusta tuli sitten taas vähän pidempi, mutta Viima pysyi kuitenkin hyvin siellä.

Hieman mietityttää tuo alun jättö. Toivottavasti se ei nyt tavaksi tule (eli pitää nyt ottaa tuo treeneissä syynin alle) ja että tuolla ei nyt ole vaikutusta lauantaiyön taidontarkistuskokeeseen. Taidontarkistuskoe on sama kuin loppukokeen pimeän osuus ja siinä koira ei saa jättää maalihenkilöä. Tosin meillähän tuo saattaa mennä pieleen jo heti siinä alun hallittavuudessa, kun koiran ei saa metelöidä häiritsevästi… Toivottavasti sää on semmoinen, ettei ole aivan vallaton tuuli, sillä Viima saattaa irrota hajun saatuaan vaikka sinne alueen toiseen päähän (300m) ja huonolla tuurilla sitä haukkua ei välttämättä edes kuule…