Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

9.6.2010 Tehotreenit

Tänään oli Viiman kurssin toinen kerta, ja tällä kerralla ehdittiinkin tunnin aikana harjoittelemaan vaikka mitä :)

Ensiksi tarkistettiin kotitehtävistä katsekontakti ja ihana panta -harjoitus. Katsekontakti sujui ihan kohtuullisesti, kunnes aloin säheltää jotain kriteerin/ajoituksen kanssa ja Viima ilmaisi mielipiteensä haukahtamalla. Toisella yrityksellä taisi mennä vähän paremmin. Pitää vain muistaa pitää kriteeri alussa matalalla ja vahvistetiheys korkealla. Sitten käytiin pantaharjoitus läpi, ja siinä itselleni on jotenkin hankalaa omien käsien toiminta. Jotenkin se pannasta kiinni pitävä käsi jumittuu pantaan tai lähtee liian aikaisin pois. Pitää siis harjoitella ihan tätä mekaanista taitoa, ja sitten yleistää pantaharjoitusta myös muualle ympäristöön ja erilaisiin häiriöihin sekä lisätä pantaan myös painetta ja kestoa.

Sitten päästiin itse treenikerran teemaan eli häkkiharjoituksiin. Nämä olivatkin ihan hyödyllisiä ja tehtiin useita toistoja: ensin koira häkissä ja avataan hieman häkin ovea ja palkataan koiraa, sitten pidetään ovea auki kokonaan ja palkitaan koiraa, lisätään hihnaan painetta ja palkitaan koiraa, kun pysyy aloillaan (tässä tulikin hyvin huomattua, missä meni Viiman ”raja”, kun oli kyykyssä ja loin painetta, niin ei ongelmia, mutta heti kun nousin seisomaan, niin koira olisi lähtenyt mukaan -> harjoiteltiin sitten ilman painetta eri asentoja) sekä sitten lopuksi vielä koira ulos – koira sisään -harjoitus.

Oikein mukavat treenit, vaikka puuhasteltiinkin siis vain häkin parissa. Viimalla näytti ainakin olevan ihan kivaa, ja pienoinen lamppukin näytti välillä sen päässä syttyvän etenkin tuossa vikassa harjoituksessa, kun se aika vauhdikkaasti alkoi tarjota häkkiin menemistä :)

Myryn kanssa tein sitten vielä vähän pieniä juttuja itsekseni mm. ”go”-vihjettä (pidän pannasta -> heitän lelun -> koira katsoo lelua -> ”go” ja päästän irti -> menen perässä leikkimään). Ihan hyvä draivi oli (4x + 2x) sekä hieman tottisteltiin (istu-maahan-seiso, seuraamista).