Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

9.4.2012 Lisää hakuilua

Kun kerran on mahdollisuus treenata, niin sitten treenataan eli nyt oli pojille neljäs treenipäivä putkeen :) Treenattiin lappalaishakuporukassa melkein samoissa maastoissa kuin perjantainakin. Aluetta oli vähän tallailtu, ja merkattu valmiiksi piilot. Ja koirille oli tarjolla uudet maalihenkilötkin, hienoa :)

Myrylle oli kolme yksitellen piiloihin menevää tyyppiä. Näille kaikille piiloille Myry irtosi varsin kivasti, teki itsenäisesti hommia ja palautti rullan myös hyvin. Käyttäytyi myös nätisti uusilla maalihenkilöilläkin :)

Viimalle oli myös kolme piiloa, joista kaksi ekaa oli varsin lähekkäin olevat kivipiilot. Ekalla maalihenkilö istui kiven päällä, ja toinen oli sitten siitä jonkun reilun 10 metrin päässä isojen kivien takana. Tarkoituksena oli kokeilla, kumman hajun Viima ensin työstää, ja nappaako ekan löydön jälkeen ”keskilinjalle” mentäessä toisen hajun. Tämä meni hyvin. Oli hyvä kerrankin nähdä läheltä koiran reaktio, kun se saa hajun :) Kolmas oli mennyt piiloon tällä välin, ja sinne perään Viima lähtikin sitten varsin vauhdilla. Kaikilla piiloilla oli hyvät haukut, vikalla vielä iloista leikkimistä lelulla :)

Hyvä treenipäivä siis. Nyt saavat pojat taas hetken huilia.