Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

9.11.2012 Evan ja Emelien seminaarissa ihmisten kouluttamisesta ja TAGteachingistä

Ensin keskiviikkona osallistuin kuuntelijana Evan & Emelien kertaustunnille. Tällöin oli kiva nähdä kesällä nähtyjä koirakoita, ja huomata, miten heillä treenirutiinit olivat parantuneet ja että treenipätkät menivät oikein tehokkaasti. Hieno homma :)

Viikko kuitenkin huipentui perjantaina Amiedun järjestämään Eläinten käyttäytyminen 5 -seminaariin, johon osallistuin. Seminaarin pitivät siis Eva Bertilsson ja Emelie Johnson Vegh (Carpe Momentum). Aiheena tällä kertaa oli ihmisten kouluttaminen/opettaminen. Lisäksi käytiin myös läpi, mitä TAGteaching tarkoittaa. Seminaari oli varsin antoisa, ja paljon tuli sellaista asiaa, mitä olisi hyvä pyrkiä omaksumaan myös koiraharrastuksissa (ja muussakin elämässä). Myös TAGteaching antaisi uusien asioiden oppimiseen erilaisen, mutta tehokkaan lähestymistavan varsinkin, jos kyseessä on jokin mekaaninen taito (esim. jokin koordinaatioliike, askelkuvio tms).

Minitauko :)

Loistavaa seminaarissa oli myös se, miten esitys oli rakennettu. Esitys oli teoriaa, mutta sisälsi videoesimerkkejä (etenkin TAGteaching-osiossa). Käytännön juttuja olisi toki voinut olla enemmänkin, mutta pääsimme kuitenkin kokeilemaan yhden videoklipin turvin, millaista olisi ”naksuttaa” treenitilanteessa toiselle ihmiselle. Hienoa oli myös se, että luentojen väliin oli laitettu 90 sekunnin minitauot. Piristi kummasti, kun sai vähän heivata ajatukset, venytellä, keskustella hetken ja sitten taas jatkaa luennon kuuntelemista.

TAGteaching-videoesimerkkejä (YouTubesta):

(Huom. tekstin päivitys kesken, josko saan joskus loputkin mielessä pyörineet asiat blogitekstin muotoon. Sitä odotellessa kuitenkin tämä alustus.)