Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

9.11.2011 Ekat pakkastreenit

Ei vielä lunta, mutta vähän oli jo pakkasta eli ekat pakkastreenit tälle tulevalle talvelle.

Tällä kerralla poikien ohjelmassa oli ihan vain perustreeniä. Myryllä oli vähän irtoamisteemalla eli helppokulkuiseen rinteeseen n. 50m päähän kaatuneen puunrungon kupeeseen meni ensimmäinen maalihenkilö. Myry irtosi vauhdilla, toi rullan vauhdilla ja vei näytöllekin vauhdilla.

Toinen oli tästä piilosta n. 50m päässä rinteen suuntaisesti. Hyvin Myry irtosi kauemmaksi, tuli lähemmäksi, nappasi rullan, toi sen ja vei näytölle. Ihan hyvä treeni. Nyt pitää miettiä lisää vähän vaihtelevuutta ja mitä juttuja voisi vielä kehittää jne.

Viimalle oli puroteema eli kaksi henkilöä meni puron reunalle piiloon. Ensimmäinen oli sillan alla. Tarkoitus oli, että hlö olisi ollut ekan sillan alla, joten sitä hinkattiin (koira liinassa), vaikka heti alkuun Viima merkkasi sinne toisen sillan puoleen (ajattelin, että olisi ollut jälki seuraavalle piilolle). Saatiin valomerkki, joten ymmärsin laajentaa vähän aluetta. Hyvin Viima sitten eteni puron reunaa heinikon läpi sillan alle ja sitten aloitti ilmaisun.

Toiselle päästin menemään vapaasti. Varsin kivasti Viima eteni heinikossa, kävi purolla ottamassa hajua ja jatkoi etsimistä, kunnes teki löydön ja alkoi haukkua.