Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.3.2008 Iltapäivän agitreenit

Iltapäivällä treenattiin Veikkolan maneesissa Erttin treeneissä.

Treeniratoja oli kaksi ja tämän lisäksi oli vielä omatoimipiste, jossa oli hyppyeste, puomi ja rengas.

Myryn kanssa menimme ensin hypyistä, putkista ja a-esteen koostuvan viritelmän. Menimme sen kahteen kertaan ja molemmat kerrat sujuivat ihan kivasti. Putken (3. este) piti juosta vauhdilla putken toiseen päähän ulostuloaukon oikealle puolelle, josta sitten ohjaus hypylle.

Toisen treeniradan teemana oli kepit. Itse menin radan niin, että tein valssauksen 2. esteen edessä ennen kuin Myry ehti hypätä sen ja siitä sitten ohjasin kepeille kulkien itse keppien vasemmalla puolella. Keppien loppuvaiheessa tuli pieni moka sillä Myry meinasi lähteä kesken keppien seuraavalle esteelle ja jouduin korjaamaan. Ilmeisesti olin itse siinä kohdassa jotenkin vartalolla ohjannut kohti seuraavaa estettä liian varhain ja niinpä Myry olisi heti ollut mukana. Keppien jälkeen hypylle, jolloin tein itse takaaleikkauksen ja pääsin siis hyppyjen oikealle puolelle ohjaamaan. 6. esteen jälkeen tein taas valssahduksen, jotta pääsin keppien vasemmalle puolelle ja siitä sitten ohjaamaan hypylle ja keinulle. Keinun jälkeen taas kepeille, itse menin vasemmalla puolella ja siitä sitten vikalle hypylle.

Kouluttajan mukaan Myry lukee minua todella tarkkaan ja tuo keppihäiriökin johtui ilmeisesti siitä, että ilmeisesti olin itse oikaisemassa jo seuraavalle esteelle. Vauhtia saisi ehkä olla enemmän ainakin tällaisella radalla ja sitä voisi saada lisää esim. vedätyksellä. Toki Myryllä oli nyt jo aiemmat treenit takana, mutta itsekin koen, että kepeille voisi yrittää saada vauhtia lisää ja myös niin, että Myry myös suorittaisi ne varmasti loppuun asti, vaikka itse en ihan siinä vierellä menisikään.

Omatoimipisteellä harjoittelin lähinnä puomin kontakteja. Palkkasin välillä myös ylösmenokontakteista ja alastulokontakteilla pistin odottamaan, menin itse eteenpäin ja palasin takaisin palkkaamaan ja lopulta päästin sitten vielä hyppäämään aidan/renkaan. Tehtiin näitä useita toistoja ja tuntui sujuvan hyvin. Ehdittiin vielä käydä tuo ekana tehty kieputus ja sitten vielä tuolta keppiradalta esteet 1,2,3,4,7 ja 11, jolloin sain ohjattua kepit sekä vasemmalta että oikealta puolelta. Ei ongelmia :)

Kokonaisuudessaan treenit sujuivat oikein kivasti ja päästiin harjoittelemaan sellaisia juttuja, joihin kaipaankin harjoitusta (kepit, kontaktit).