Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.3.2008 Aamun agitreenit

Hyrylässä lappalaistreeneissä.

Treenirata oli mukava ja sisälsi jo heti alussa uuden ohjauskuvion esteillä 1-4. Siinä siis tarkoituksena lähteä koiran vierestä esteen oikealta puolelta, ohjata vasemmalla kädellä esteen yli ja heti hypyn jälkeen tehdä itse käännös oikealle pysyen siinä esteiden välissä ja ohjata edelleen samalla vasemmalla kädellä esteen yli, sitten kääntää rintamasuunta seuraavalle esteelle ja liikkua itse nopeasti kohti seuraavaa estettä ja edelleen samaisella vasemmalla kädellä näyttää suuntaa hypylle ja tämän jälkeen vielä ohjata putken oikeasta päädystä sisään.

Ekalla radalla renkaan jälkeen kiersin aidan (10. este) ja a-esteen menin vasemmalta puolelta, samoin jäin seuraaville esteille radan vasempaan reunaan. Putken jälkeiselle hypylle oli myös pieni ohjauskuvio eli oikealla jalalla ja oikealla kädellä heitetään koira eteenpäin ja sitten hypylle eli tuossa ei tarvinnut liikkua itse tuon hyppyesteen toiselle puolelle. Muuten rata meni ihan hyvin, mutta a-esteeltä tultaessa oli pieni törmäysvaara koiran kanssa ja meinasin ohjata seuraavan esteen ohi, kun jäin koirasta jälkeen.

Otettiin vielä toiseen kertaa rata parilla muutoksella. Renkaan jälkeen ei kierretty sitä aitaa vaan mentiin itse suoraan aidan ja putken välistä. Näin tarjoutui suorempi ohjauslinja hypylle eli ei mahdollisia vartalonkiertoja kohti putkea. Tämän johdosta myös esteiden 7. ja 8. jälkeinen ohjaus putkellekin onnistui sulavammin. A-esteelle menin nyt oikealta puolelta, 12. esteeltä tosin tippui rima, mutta muuten ohjaus meni paremmin.

Ihan hyvin Myry suoriutui näistäkin kiemuroista :)

Omatoimisesti harjoiteltiin hieman keppejä sekä erityisesti keinun kontakteja ja odottamista loppukontaktilla ja vapautusta vasta luvan saannin jälkeen. Lisäksi harjoiteltiin myös yksittäisiä juttua myös treeniradalla, kun jäi aikaa. Kävimme läpi uudestaan putkelle (9. este) lähetyksen ja siitä sitten hypylle ja a-esteelle vieden koira kunnolla oikealle päin, valssaus ja sitten itse esteen oikealle puolelle. Myryn kanssa otin vielä useita toistoja a-esteen kontakteja loppukontaktiodotuksella. Lisäksi otettiin myös keppiharjoituksia hypyltä kepeille ja renkaalta kepeille. Ei ongelmia.