Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.10.2008 Agitreeneissä

Molemmat treeniradat menivät heti ekalla kerralla puhtaasti :)

Siitä huolimatta suorituksesta löytyi hieman korjattavaa. Eka rata oli varsin vauhdikas, mutta sain hyvin Myryn haltuun ja käännettyä kepeille putken jälkeen. Parannetussa versiossa tarkoituksena oli käännähtää koiran edestä heti keppien jälkeen toiselle puolelle (vastaavia voisi tehdä kontaktiesteillä), jolloin ei tarvitsisi tehdä hidastavaa takaaleikkausta ennen hyppyä. Tämä kyllä vaatii harjoittelua, sillä suoritus oli aika kömpelö. Ekalla yrityksellä lähdin liian nopeasti kääntymään toiselle puolelle, jolloin Myry jätti vikan välin tekemättä. Toisella yrityksellä käännähdys onnistui, mutta aika hitaasti, mutta toisaalta siitä kyllä sai ehkä vähän paremmin koiran ohjattua vauhdikkaammin loppusuoralle.

Tokalla radalla parin ekan esteen jälkeen houkuttimena oli putki, mutta se ei häirinnyt laisinkaan, sillä ohjasin hyppyjen vasemmalta puolelta ja sain hyvin käännettyä koiran ja siitä sitten suoraan 3. hypylle. Olisihan tuon voinut toki ohjata 2. ja 3. hyppyjen välistä, mutta ehkä siitä olisi tullut Myrylle liian tiukat kaarrokset.

Uusintakerralla tarkoituksena oli parantaa 5. esteeltä puomille menoa. Ekalla kerralla menin hypyn oikealta puolelta, mikä sitten sai koiran tekemään koukkauksen kohti oikealla olevaa hyppyestettä ja sitten epämääräinen meno puomille. Korjauskerralla tarkoitus oli, että leikkaankin siitä 4. esteen edestä niin, että olen ohjaamassa 5. esteelle esteen vasemmalta puolelta. Parin yrityksen jälkeen (sain koiran kiertämään koko esteen…) tämä onnistuikin varsin hyvin ja koira pääsi etenemään suoraan puomille.

8.10.2008 Treeniradat