Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.9.2013 Sunnuntain treenimiset

Huristeltiin päivätreeneihin Nurmijärvelle :) Porukkaa oli kuin pipoa, mutta ehdittiin ihan hyvin treenata kaikki koirat, ja Kerokin pariin otteeseen.

Kerolle otettiin ensin pelkkää ilmaisua eli  mentiin hiekkakuopan laitamille, missä olikin hyviä piiloehdokkaita. Tarkoituksena oli hioa ilmaisua hankalapääsyisten piilojen osalta. Ensimmäinen oli levyhökkelin kulman takana, ja tämä ok. Toinen oli hökkelin vieressä olevan betonipölkyn päällä, ja siinä Kerolla oli vähän haasteita, kun ei alkuun ylettänyt koskettamaan kuppia (tästä siis muutama uusinta) ja kolmantena oli sitten hökkelin takana olevan betonipölkyn päällä ja tämäkin tuotti vähän haasteita kuppiin koskemisen suhteen. Neljänneksi otettiin helppo hiekkakuopan pohjalle, mutta eihän se sitten helppo ollutkaan. Kero nimittäin livisti näytölle kolme kertaa ilman lupaa! Rullan luovutuksen ok, mutta ei vain malttanut odottaa näytä-vihjettä. Hirveä into toisella. Tarvitsee siis kotosalla hioa malttia eli vaihdella vapautusaikoja eri kohteille…

Ilmaisujakson kolme ekaa piiloa
Ilmaisujakson kolme ekaa piiloa
Neljäs piilo
Neljäs piilo

Ilmaisutreenin jälkeen Kero pääsi lepäilemään autoon, ja odottamaan uudestaan vuoroaan. Maalihenkilö piiloutui isompaan hiekkakuoppaan siten, että koiralla ei olisi suoraan tarjolla jälkeä. Piilo oli myös kohtuu helpossa paikassa metsäsaarekkeen reunalla hiekkakasojen lähistöllä, mutta piilossa kuitenkin. Lähetin Keron liikkeelle tuulen alapuolelta, mutta eipä sillä nokka pitkään tuhissut eikä saareketta tarvinnut edes kiertää. Nopeasti Kero sai hajun, meni piilolle ja tuli rullan kanssa takaisin. Ilmaisu hyvä. Ja maalihenkilön namit maistuivat niin paljon, ettei leikkiminen kiinnostanut :D Samoin muiden ryhmäläisten tarjoamat namit maistuivat jopa niin paljon, että tyhjiä purkkeja nuoltiin moneen otteeseen. Vähän oli jonkinlaista väsymystä havaittavissa (ei siis liikkunut/juoksennellut ihan samaan tapaan kuin esimerkiksi perjantain etsintäosiossa), mutta iha tyytyväinen silti olin tähän suoritukseen.

Pieni etsintä ilmaisuineen
Pieni etsintä ilmaisuineen

Treenien päätteeksi Myry pääsi etsimään ”kadottamani” vaatekappaleen. Voi vitsit, kun Myry oli ihan täpinöissään ja suoritti työtään ihan täydellä antaumuksella. Ilmaisu oli todella vauhdikas :)