Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.6.2013 Lauantaiaamun raunioitumiset

Viimeinen meidän raunioryhmän treeni ennen kesätaukoa. Ja aika kesäisissä olosuhteissa nyt saatiinkin treenata, joten tauko varmasti on ihan hyvin paikallaan.

Keron kanssa mentiin samalla suunnitelmalla kuin ennenkin: kaikki tyypit yksitellen piiloon, en tiedä piiloja, nostan käden Keron saadessa hajun, annan maalihenkilöiden palkata rauhassa sekä piilolla että lopussa.

Oikeastaan meni ihan käsikirjoitusten mukaisesti :) Kero ampaisi vauhdilla etsimään, kiersi lenkuran, kunnes sai hajun ensimmäisestä. Ehdin tosin itse havaita piilon (tönö) hetkeä aiemmin. Piilolla Kero söi maltillisesti, ja kun safka oli syöty, tuli luokseni. Siitä sitten seuraava lähetys.

Tällekin piilolle Kero irtosi hyvin, mutta haju meni sen verran erikoisesti, että meni ohi piilosta (kallellaan oleva roskis). Palasi kuitenkin takaisin, ja löysi piilolle. Maalihenkilö hoiti palkkauksen, minkä jälkeen Kero tuli luokseni ja siitä sitten uusi lähetys.

Nyt ylitettiin tie, mikä ei ollut mikään probleema Kerolle. Ja tällä kerralla olin itsekin sen verran skarppina, että näin, kun Kero sai hajun. Piilo oli sama kuin joskus aiemmin (avonainen puulaatikko), ja sieltä tulevaa hajua Kero maltillisesti työsti ja kiersi piiloa, kunnes nousi piiloa vasten. Maalihenkilö palkkasi, minkä jälkeen kehu- ja namikekkerit jatkuivat muiden ryhmäläisten toimesta. Itse sain hengailla kauempana, ja katsella, miten hienosti muut viihdyttivät Keroa. Oli kiva nähdä, miten Kero tykkäsi saamastaan huomiosta. Häntä vain heilui, eikä Kero millään olisi malttanut lähteä tyyppien luota poiskaan :) Hieno homma :)

Tämän treenin perusteella voisin sanoa, että pientä edistymistä on tullut. Kero tykkää duunista, viihtyy hyvin tyyppien luona sekä hallittavuuskin on parantunut sen verran, että Kero malttaa palkkauksen jälkeen tulla luokseni uutta lähetystä varten. Kohta voidaankin siis laittaa kaikki tyypit kerralla piiloihin :)

Treenien jälkeen tein vielä jäljelle jääneen safkan kanssa ilmaisutreeniä (1p rulla/maahan-erottelua ja 1p kuppi+rulla+alusta, näistä molemmista siis useampi toisto).