Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.4.2015 Talviloman ilmaisutreenit

Aika vähiin jäivät talviloman aikana tehdyt treenit, mutta ehkä hyvä näin. Tässä kuitenkin kooste treeneistä (kaikki tehty mökillä):

4.4.2015

Teema / tavoite: Pieni etsiminen + ilmaisu tunnin juoksulenkin päätteeksi.

Toteutuminen: Kero lähti liikkeelle kivasti ja kulki siinä lähellä. N. kolmen minsan jälkeen irtosi, ja arvasin, että sai varmaan hajun liikkuvasta mm:sta ja annoin mennä. Kokonaisaika treenille oli viisi minuuttia.

Ilmaisut: Olin pellon toisessa päässä, kun Kero haukahti kerran ja haukahti toisen kerran. Oli mennyt piilolle, lähtenyt ilman rullaa, mennyt takaisin ja haukahduksen jälkeen ottanut rullan ja lähtenyt ilmaisemaan. Näytölle kytkin ja pidin liinasta kiinni loppuun asti, vaikka mentiin tiheän kuusikon läpi, vauhti vähän hidastui, mutta into säilyi (Myry kiritti vierellä…).

Hajatelmia: Vire oli oikein hyvä väsyneenä (lähes suoraan lenkin jälkeen) ja jaksoi tehdä töitä. Ilmaisu ei tosin alkanut heti (kävi tarkistamassa pellon laidalla, missä tulen; en tosin itse nähnyt Keroa, vaikka olin siinä vaiheessa jo siinä pellon laidalla).

Jatkossa huomioitavaa: Ilmaisun aloittamiset, kun en ole näkyvissä. Väsyneenä tehtäviä treenejä on hyvä jatkossakin tehdä, mutta seuraavalla kerralla vastaavanlaisen treenin voisi tehdä ehkä ihan vain ilmaisutoistoilla.

7.4.2015

Teema / tavoite: Aittailmaisutreenit.

Toteutuminen: Teki hyvää tarkennusta, ja tarkisti hyvin hajut. Kaikki aitan ovet olivat auki, joten pääsi tarkistamaan halutessaan.

Ilmaisut: Kaikki ok. Jollain toistolla Kerolla oli näköjään haastetta saada rullaa suuhunsa.

Hajatelmia: Meni tosi hyvin. Hyvät ilmaisut ja piilotarkennukset. Pitää tarkistaa rullan asetukset, miksi ei nyt tunnu saavan rullaa kunnolla suuhunsa?

8.4.2015

Teema / tavoite: Pihapiiri-ilmaisuja. Rullan säätökokeilut.

Toteutuminen: Etsimiset ok, tosin aika suoraviivaista toimintaa.

Ilmaisut:

1. Säädöt olivat ruvella, eikä Kero saanut rullaa laisinkaan otettua, vaikka yritti koko ajan. Uusintalähetys ok.
2. Ok.
3. Mm vaihtoi paikkaa näytön aikana (siirtyi saunan toiselle sivulle kulman taakse), mutta Kero selvisi tästä ok.
4. Mm vaihtoi paikkaa näytön aikana (siirtyi aitan kulmalta toisen kulman taakse, aitan pitkä sivu), Kero vei näytölle ekaan paikkaan, meni makuulla, mutta kehoituksesta jatkoi sitten jälkiä pitkin mm:n luokse kulman taakse.

Hajatelmia: Säätöjen kanssa vähän haastetta. Paikkaa vaihtava mm meni kivasti, vaikka se ei ollut nyt plänissä. Kero jaksoi hyvin, vaikka väsy varmasti painoikin.

Jatkossa huomioitavaa: Säädöt kohdilleen (treenin jälkeen sisällä säädettiin, ja vaikuttaisi nyt ok:lta, about samat säädöt kuitenkin kuin alkuperäisesti). Paikkaa vaihtavia tai liikkuvia voisi väliillä ottaa ihan vaikka vain mielenvirkistykseksi helpoissa paikoissa.