Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.11.2013 Perjantai-illan agiliidoissa jarrutusta, rengasta ja vauhtia

Perjantaina agissa suunnitelmissa yllätysyllätys jarrutustreeniä :D

Aloitettiin kuitenkin hyppytekniikalla, kun paikalla oli valmiina perussarja laitettuna. Niitä siis pari toistoa, joissa ekassa Kero hyppäsi vikan välin sellaisenaan, mutta toiseen toistoon kokosi sitten itsensä. Tämän jälkeen aloitettiin jarrutustreenit yhdellä hypyllä eli tavoitteena saada Kero kääntymään tiukasti 180-astetta ohjaajan suuntaan heti hypyn jälkeen. Yksi onnistunut toisto (DOL), pari epäonnistunutta yritystä, kun Kero hilautui maahan makaamaan (DOR) lähdössä, joten mentiin sitten tauolle.

Tokassa jaksossa jatkettiin näillä jarrutuksilla. Alkuun Kero oikaisi pari kertaa, fokus oli näemmä minuun eikä eteenpäin, sitten 2x ok (DOL) ja 2x ok (DOR).

httpv://youtu.be/QbqoKlPSvng

Kolmannessa jaksossa taottiin renkaalle irtoamista. Pari kertaa kaarros rengasta kohti oli niin laaja, että kiersi esteen, mutta muuten haki kyllä hyvin. Joitain osumia kyllä tuli. Rengas oli minikorkeudessa.

httpv://youtu.be/XL-CNYi2Cmc

Neljännessä jaksossa tehtiin vauhtiympyrää, missä mukana pieni mutkaputki, pari hyppyä, u-putki, hyppy ja rengas. DOR x2, jossa ekassa ryöjäke kiersi tokan hypyn, mutta teki flickin putkelle. Ja loppuun vielä DOL x1, jossa sitten ei irronnutkaan vikalle putkelle, vaan poikkasi edestäni ohjausjärjestelmän vastaisesti ja haki siitä sitten renkaan ja rymisteli sitä päin sen verran, että rengas levähti auki.

Viidennessä jaksossa otettiin alkuun pari kertaa pelkkää rengasta tarkistaakseni, ettei koiralle jäänyt mitään traumoja. Eipä jäänyt. Ei varmaan ollut edes huomannut, että rengas meni ”rikki”. Sitten tehtiin vauhtirinkula vielä uudestaan.

httpv://youtu.be/feOL7MKy8lM

Seuraavia treenikertoja varten pitää itse muistaa pitää huolta tuosta kiihdytysvihjeestä. Nyt esimerkiksi tuossa vikassa toistossa olin jo hidastanut renkaalle ja Kero selvästi oli jo vähän kääntymässä luokseni, mutta palkkasin sen sitten kuitenkin eteen eli siinä tuli taas poispyyhkäisyä. Pitää olla tarkempi jatkossa.

Viima ja Myrykin pääsivät sitten vähän kirmaamaan vauhtirataa :) Ja ihan kivasti vanhemmillakin jalka nousi ja laukka maittoi.