Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.1.2015 Iloa perustaitotreeneistä

Torstaina oli vähän jännät paikat, koska olimme olleet ohjatuista treeneistä pois jo useammalta kerralta ja toisaalta meillä on nyt menossa tuo ”projekti” ja tarkoitus olisi kuitenkin jatkaa sitä myös muissakin treeneissä kuin vain omissa tai normielämässä. Niinpä alkuun vähän mietin, että mitenkähän mahtaa onnistua järjestelyt sun muut, mutta loppujen lopuksi ihan hyvinhän tämä meni.

Kero kyllä tunnisti heti taas paikan ja pientä piippaa alkoi autosta kuulua jo, kun Sporttista lähestyttiin ja ulos olisi tehnyt mieli päästä piippaamalla. Ei meinannut namikaan siinä tilanteessa kelvata. Lähdettiin verkalle, kun lopulta kelpasi. Loppuverkasta tehtiin vähän ympyrätyöskentelyä pihalla namipalkalla ja olinpa iloinen, kun nami alkoikin kelvata niin hyvin :)

Itse treeni sujui siten, että tein Kerolle oman pienen loossin hallin sivuoven luokse ja siellä sitten Keron kanssa tehtiin häkkiinmenoja ja namimagneettisiirtoja alkuun, ja kun ne alkoivat sujua, niin siirryttiin kentän puolelle (omatoimi) jatkamaan ympyrätyöskentelyn merkeissä. Mentiin alkuun ihan vain kävelyvauhtia, mutta kun se sujui ja namikin kelpasi hyvin, niin tehtiin myös pienessä hölkässä molemmat puolet ulko- että sisäkehällä.

Kaksi kertaa mentiin ohjatulle puolelle, molemmilla kerroilla namimagneettisiirrot lähtöpaikalle sujuivat hyvin! Tämä on aika pieni juttu, mutta iso ilo, sillä Kerohan ei ole agilityhallissa pystynyt syömään kuin ehkä satunnaisesti eikä varsinkaan namimagneettisiirrolla olla liikuttu varmaankaan sitten ihan pentuaikojen.

Ekassa ohjatussa pätkässä tehtiin kolmen hypyn suoralla jarruttamista, tai ehkä paremminkin voisi sanoa jarruttamisvihjettä eli Kero oli lähdössä ja itse odotin vikan hypyn vierellä, mistä sitten palkkasin Keron, kun se sinne asti päätyi. Käännökset vasemmalle sujuivat helpommin, oikealle tuntui kääntyä pidemmin.

Ihan viimeisenä ohjattuna treeninä tehtiin Keron kanssa jonkinlainen vauhtipätkä lennosta eli en ollut tutustunut pätkään mitenkään ja eihän se siinä vain katsomalla päähän iskostunut. Muutama epäonnistunut toisto siihen tuli alkuun, mutta lopulta pari vikaa toistoa lentävillä lähdöillä menivät jo varsin kivasti ja vika varsinkin meni tosi hyvin.

Ja tämänkin jälkeen mentiin sitten namimagneetilla suoraan hallista pois. Treenitunnin aikana kävimme ulkona useamman kerran eli lähinnä jokaisen jakson jälkeen. Tuntui toimivan ihan kivasti eli pääsin vahvistamaan myös rauhallista ulosmenemistä kuin myös takaisin halliin tulemista, samoin häkissä rauhassa olemista jne. Joitain piippoja häkissä olemisesta tuli, mutta pyrin olemaan huomioimatta niitä ja heti, kun häkissä oltiin hiljaa, niin palkkasin namilla tai namimagneetilla. Mukana minulla oli myös täytetty kongi, mutta sitä Kero ei häkissä ollessaan kyennyt syömään eli sen verran kuitenkin taisi vielä vähän stressailla, vaikka kädestä syötetty tai häkkiin heitetty nami kelpasivatkin hyvin. Nameina käytössä olivat hirvenpaisti ja jauheliha, kongissa oli kalkkunan jauhelihaa.

Tällä kerralla en videoinut, vaan keskityin sen sijaan hyvään treeniluuppiin ilman videointihäiriöitä :) Mutta tässä alla kuitenkin kuva tuosta vikasta pätkästä mikä tehtiin. Se oli aika kiva.

8.1.2015 Treenipätkää
8.1.2015 Treenipätkää