Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.1.2012 Ohjaustreeniä

Pakkasta ulkona -10 C. Ei paha. Auton takakontti tosin ei auennut, joten häkki jäi sitten sinne. Mutta onneksi koirat osasivat olla fiksusti (hiljaa) myös ilman häkkiäkin, kun näköesteitä oli käytettävissä. Myry makoili ja Viima istuskeli. On se aika hienoa, kun koko ryhmän koirat ovat hiljaisia odotellessaan omaa vuoroa :)

Viiman treenit

1. Kieltäytymislinjan ylittämisen vahvistamista (DOR)

  • Avustaja käytettävissä, joten avustaja heitti palkan (vinkupallo) koiran ylittäessä kieltäytymislinjan.
  • Ensin 2x ekan kieltäytymislinjan ylitystä, sitten 2x palkka toisen kieltäytymislinjan ylityksestä. Yksi toisto meni oikeastaan ihan kivasti.
  • Palkkion kanssa pitäisi huomioda se, että koira saa sen suoraan edestään ja ettei se hirveästi pomppisi ohjaajan vahvistealueen yli.

2. Kieltäytymislinjan ylittämisen vahvistamista (DOL)

  • Hyödynnettiin tässäkin avustajaa.
  • Ensin 3x ensimmäisen kieltäytymislinjan ylitystä, näissä Viima vilkuili minuun ja odotti palkkaa suunnastani.
  • Sitten palkkaus 2x toisen kieltäytymislinjan ylityksestä. Sitten loppuun vielä 1x palkkaus ekasta linjan ylityksestä. Tämä meni ehkä parhaiten, Viima eteni suoraan ohi minusta ja palkkionkin koira sai aika hyvin oikeasta kohdasta.

3. Kiihdyttämisharjoitus

  • Kaksi u-putkea, välissä hyppy. Tehtiin kiihdytyksiä eli putken jälkeen odotus ja sitten kiihdytys eteenpäin.
  • DOL x2 ja DOR x1. Näistä viimeinen meni varsin kivasti, koira eteni suoraan vilkuilematta ja sai palkaksi vinkupallon :)

Yhteenvetoa: Avustajan käyttö oli hyödyllistä ja saatiin toistoja, joissa koira eteni suoraan vilkuilematta ohjaajaan. Tein huomion, että koiran ollessa vasemmalla puolellani, se vilkuilee minuun herkemmin. Oikealla puolella ollessaan liikkuu paremmin suoraan vilkuilematta. Tämä tuli huomattua myös kiihdytysharjoituksessa, jossa DOL-versiossa koira vilkuili.

httpv://www.youtube.com/watch?v=vHBq2yUgNYI