Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

7.-8.7.2018 Agiråkkaamassa!

Kesälomailun aikana käytiin poikien kanssa pyörähtämässä Joensuussa, ja siinä samalla osallistumassa Joensuun keskuskentällä pidetyissä Agiråkki-kisoissa. Kisat alkoivat jo perjantaina, mutta osallistuimme vain lauantaina ja sunnuntaina molempina päivinä pariin starttiin.

Pielisjoen rannalla

Kisailua ajatellen paikka oli varsin mainio. Kentän nurmialueelle mahtui neljä kisakenttää. Muutenkin alueella oli ihan sopivasti tilaa liikkua tai ottaa etäisyyttä. Autoille oli myös hyvin parkkitilaa, samoin häkit sai halutessaan lähelle kenttiä. Ja ulkoilualuettakin piisasi.

Pojat kisoissa lauantaina

Lauantaina startattiin ensin Harri Huittisen tuomaroimalla agilityradalla kentällä neljä, minkä jälkeen pienen tauon jälkeen oli vuorossa Katarina Virkkalan tuomaroima agilityrata kentällä yksi. Molemmat radat olivat varsin kivat ja sujuvat. Harmillisesti meillä kummallakin radalla tuli kepeiltä virhe, samoin yksi rimakin tippui ja aikavirhettäkin tuli. Ekalla radalla Kero löysi oikeaan väliin kepeille, mutta hukkasi toisen välin. Toisella radalla taas mentiin sujuvasti aloittamaan väärältä puolelta. Molemmat rimat tippuivat käännöksissä. Erityisen iloinen olin päivän toisen radan suoritukseen, sillä siellä radalla oli selkeä perinteinen threadle ja se me handlattiin mennen tullen! Niin, ja molemmilla radoilla muuten oli samanlainen puomi + hyppy -loppusuora, joka sekin kummallakin kerralla sujui oikein kivasti :)

Ekalta radalta löytyy videokin:

Seuraavan päivän varalle laadittiin taktiikaksi se, että keppien osalta annan Kerolle reilusti tilaa suorittaa kepit. Se oli semmoinen juttu, mihin piti edellisenä iltana jo keskittyä :D Lisäksi Kero pääsi illalla vielä uimaan, josko se vähän vetristäisi lihaksia. Sunnuntaina olimme paikalla jo ajoissa, sillä ensimmäiseen starttiin rataantutustuminen oli 9:30. Sää oli edellistä päivää viileämpi, mikä ainakin meille sopi ihan hyvin.

Ensimmäisenä oli vuorossa Anne Huittisen tuomaroima agilityrata kentällä kolme. Se oli sen verran kimurantti rata, että kisojen jälkeen en edes itse muistanut, millainen se rata todellisuudessa olikaan! Löysin kuitenkin youtubesta yhden videon samaiselta radalta, joten pystyin piirtämään ratapiirroksen itselleni muistiin :D Rata sujui meiltä varsin mukavasti. Kepeille oli pitkä vienti, mutta annoin Keron tehdä hommat ja se hoiti ne oikein hyvin! Muutenkin rataa tehtiin sujuvasti. Harmillisesti tosin keinulla Kero teki lentokeinun. Siitä kuitenkin toivuttiin ja tultiin maaliin ihanneajassa. Viisi virhepistettä ja tällä oltiin sitten tuloslistalla 6./20.

Kolmannen kisan tulokset

Päivän toinen rata oli Vesa Sivosen tuomaroima hyppyrata, joka sisälsi juostavaa suoraa sekä alussa että lopussa sekä puolivälissä pari takaakiertohässäkkää. Kepit selvitettiin hyvin! Mutta takaakiertohässäkässä jäin Keron tielle, mistä johtuen Kero törmäili siivekkeeseen ja rima tippui. Siinä sitten olin jo seuraavasta ohjauksesta (toinen takaakierto) myöhässä ja hyppy hypättiin väärältä puolelta. Hylky. Jatkettiin kuitenkin hommaa ihan ok, mutta loppusuoralla pakka sitten hajosi, kun lähdin itse kiihdyttelemään ja jätin koiran, joka sitten seurasi perässä suorittamatta kahta viimeistä estettä. Tälläkin radalla hyvää meininkiä ja menoa, ja etenkin olin tosi tyytyväinen keppeihin ja niitä ennen olleeseen putkelta hypylle tapahtuneeseen threadleen. Kero reagoi ja suoritti sen hienosti ilman sen kummempia kikkailuja. Vaikkei tulosta tältä radalta tullutkaan, niin tuliaisiksi tuli muutama treenattava juttu, kuten esimerkiksi alun check checkissä voisin luottaa koiraan enemmän ja lähteä aiemmin liikenteeseen, vastaavanlaisessa takaakierrossa pois alta itse aiemmin, jotta ehdin tehdä bc:n ja siitä sitten ohjaus toiselle takaakierrolle. Ja ehkä se tärkein opetus tuli tuossa lopussa, että vaikka mennään suoraa, niin katsotaan siihen koiraan ja annetaan ne hyppyvihjeet…! Muillekin pikkumakseille tämä rata muuten oli vähän kinkkisempi, sillä yhtään nollatulosta ei tullut! 

Kero vikan radan jälkeen

Video vikalta radalta:

Viikonlopun yhteenvetona voisi sanoa, että kisailu Keron kanssa oli onnistunut. Tehtiin neljä onnistunutta rataa yhdessä ja meininki oli hyvä mukaan lukien alkuverkkailut, startin odottelut, loppuverkkailut ja muu oleminen. Tykkäsin kovasti myös siitä, että Keron kanssa pystyi leikkimään ennen starttia, joten pystyin pitämään koiraa vähän aktiivisemmassakin liikkeessä. Samoin odottelut lähtökarsinoissa sujuivat hyvin.

Disco oli paikalla myös mukana, ja sekin käyttäytyi ihan hyvin. Keron suoritusten ajan se sai odotella yksin autossa, muuten se vietti Keron seurassa aikaa autossa tai ulkoillen. Ja molempina päivinä Discokin sai omaa laatuaikaa, jolloin kierreltiin alueella ja tehtiin pieniä juttuja.

Keron tulokset viikonlopulta:

7.7.2018, Harri Huittinen, 3,64 m/s, av 0,92, vp 10,  tulos 10,92, sij. 15./28
7.7.2018, Katarina Virkkala, 3,21 m/s, av 3,98, vp 10, tulos sij. 13,98, 10./22
8.7.2018, Anne Huittinen, 3,78 m/s, av -1,63, vp 5, tulos 5, sij. 6./20
8.7.2018, Vesa Sivonen, tulos HYL, sij. -/22

Disco ja sen lelu
Pojat sunnuntaina
Näkymää kisakatsomosta