Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

7.7.2010 Vika kurssikerta

Tänään oli Viiman kanssa kuudes eli vika kerta Oivan Koulutuksen perusteet -kurssista. Kotitehtäviä oltiin harjoiteltu parina edellisenä päivänä (vihjeen lisäämistä häkkileikissä, luopumista sekä ympyrätyöskentelyä).

Tällä kerralla sitten käytiin läpi häkkileikkiä häiriössä (toinen koira teki samaan aikaan myös häkkileikkiä ja toisen koiran kanssa tehtiin luoksetuloa). Häkkileikki sujui ihan kivasti. Harjoiteltiin lähinnä sitä, että Viima pysyy häkissä niin pitkään, kunnes tulee vapautus ja harjoiteltiin myös vihjeen liittämistä edelleen. Harjoitus sujui ihan kivasti, vaikkakin toisen koiran luoksetulo olikin yhdessä vaiheessa iso häiriö (Viima tuli juuri ulos häkistä, jäi tuijottelemaan toviksi ennen kuin reagoi ”häkki”-vihjeeseen).

Sitten tehtiin vielä ympyrätyöskentelyä ja tällä kerralla palkkasin lelulla. Sujui ihan kivasti, vaikkakin ulkokehällä koiran ollessa oikealla puolella, onkin paljon harjoiteltavaa. Sisäkehällä vastaavasti oikealla puolella kulkeminen meni paljon paremmin. Pitää harjoitella kotona tuota oikealla puolella kulkemista ihan lyhyellä pätkällä eli ensin vähän suoraa ja yksi askel vasemmalle päin ja heti palkkaus, kun koira on siinä oikealla kohdalla.

Vielä loppuun tehtiin muutama luoksetulo, jossa häiriöhenkilö oli alkuun siinä koiran lähellä vieressä, sitten noin puolivälissä matkaa ja sitten vielä siinä keskellä. Ei ongelmia. Palkkiona oli lelu, joka taisi kiihdyttää Viimaa sen verran, että se alkoi haukkua/ulvoa häkissä, kun toinen koira suoritti luoksetuloja…

Nyt sitten harjoitellaan tällä kurssilla käytyjä asioita, ja syksyllä sitten jatketaan Agilityn pohjataidot -kurssille. Vielä pitää miettiä, että kumman koiran kanssa sitä osallistuisi tälle kurssille, mutta todennäköisesti siitä on Viimalle kuitenkin enemmän hyötyä tai ainakin minulle itselleni noin kouluttamismielessä seuraavaa koiraa ajatellen :)