Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

7.2.2014 Valssinalkeita agissa

Treenin teemana valssiharjoitukset.

  1. Olkapäälläkäännökset bermudan kolmiolla
  2. Sijoittumisvihjeen vahvistamista
  3. Jarrutus + sijoittumisvihjeen vahvistamista
  4. Erottelua (suoraan / ohjattu lähtökäännös)

Treenit sujuivat tosi kivasti! Olkapääkäännökset molempiin suuntiin menivä hyvin, kunhan muistin itse liikkua samalla.

Sijoittumisvihjeeseen ehtimisessä oli itselläni haasteita – olin auttamattomasti myöhässä, kun jäin ihmettelemään koiran menoa! Kun koira lukitsee esteen, minun pitäisi olla jo sijoittumisvihjeessä! Nyt olin vasta matkalla sinne… joten koira ehti jo kiihdyttää kohti seuraavaa estettä ja niinpä sille sitten tuli tiukka jarrutus vasta seuraavan hypyn jälkeen (eikä sitä ennen). Kerran kokeilin myös valssia, jonka ajoitus oli kyllä ihan ok, mutta sijoittumiseni jäi vähän puolitiehen eikä koira sitten kääntynytkään ihan oikeassa kohdassa (mutta kääntyi kyllä).

Niinpä seuraavaksi palattiin vähän helpompaan eli kerrattiin vähän jarrutusta kahdella hypyllä, tehtiin myös kiihdyttämistä sekä myös ohjattua lähtökäännöstä.

Ja ne tauot. Ne menivät kyllä tosi hyvin! Alussa käytössä oli Keron alustamatto, mutta kun se aiheutti nuuskuttelua maton ympäriltä (ja kriteerin rikkomista), niin otin maton pois, laitoin koiran kytketyksi ja annoin sen vain olla. Ja Kerohan veti sitten maihin ja oli ihan rauhallinen. Ja pääsin myös vahvistamaan sitä, että kun se laittaa kuonon maahan (ja on tietty hiljaa), niin silloin alkaa treeni heti. Hyvin siis meni :)

Tässä sitten treenivideo:

httpv://youtu.be/y66Wb7trgO8