Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

7.2.2010 Katselmointitreeneissä

Katselmoitiin UPK:n koirakoiden edistymistä tänään tutussa ympäristössä Nurmijärvellä. Kaikki olivat edistyneet tosi paljon :)

Alkuun otin molempien kanssa hieman hallittavuutta. Ihme ja kumma, Viima oli ihan hiljaa ja jaksoi ottaa kontaktia. Myrykin tottisteli oikein mukavasti.

Itse treenit menivät niin, että Viimalle oli suunniteltu harjoitus, jossa se onnistuisi. Ensimmäinen maalihenkilö oli heti alussa pellon laidalla makaamassa. Päästin Viiman menemään tiellä ja samaan aikaan tulikin ihminen vastaan juuri siinä kohdalla, missä se maalihenkilökin oli vieressä. Hyvin Viima tästä selviytyi, valitsi liikkumattomasta kohteesta tulevan hajun eikä mennyt härkkimään ulkoilijaa. Ilmaisussa ei ongelmaa. Sitten mentiin metsän puolelle. Intoa oli, mutta ei liikaa. Sitten Viima löysi jäljen syvemmälle metsään ja sieltä löytyikin ihminen. Hyvin haukku alkoi piilolla, ei yhtään aiemmin. Jättisiili oli taas tosi pop! Itse treenin jälkeenkin Viima oli positiivisella tuulella – ja hiljaa. On se vain jännä, miten sen vire vaihtelee, välillä menee helposti yli ääntelyksi, mutta välillä malttaa olla hiljaa.

Myrylle otettiin kolme  helppoa (eli tietä pitkin sai mennä), kun se oli edellisenä päivänä ollut hyppykurssilla. Ekalle lähti vähän nihkeästi (ei hajua), mutta hajun saatuaan liikkuminen muuttui ja sinne pellolle Myry sitten meni. Pusun oli antanut ennen rullan ottamista suuhun. Ilmaisu muuten hyvä. Toiselle mentäessä meno oli heti päättäväisempi ja sieltä tien varrelta lumikinoksen toiselta puoleta löytyikin ihminen. Jälleen kerran oli pusu annettu ennen rullan ottamista suuhun. Kolmannesta hajut eivät tulleetkaan ihan suoraan vaan Myry kävi tien varren kinoksille hieman nuuskimassa, että mistä hajut tulisivat. Sitten Myry saikin hajun ja maalihenkilö olikin vähän syvemmällä kuusen kätköissä. Takaisin tielle Myry ei meinannut päästä millään, joten armahdin koiraa ja menin vastaan ottamaan rullan ja päästämään näytölle.

Lopputuloksena se, että molemmilla koirilla meni ihan mukavasti nämä treenit :)