Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

6.9.2008 Liehkutuksessa

Pari uutta kuvaa lisätty.

Osallistuimme tänään Liehkun kennelin kolmanteen  Liehkutus-tapahtumaan. Myrylle tämä oli toinen kerta, ja tällä kerralla osallistuimme melkein kaikkeen mahdolliseen kivaan puuhasteluun.

Liehkutus 2008
Yleiskuva Liehkutuksesta.

Aloitimme ensin möllitokolla, joka sai meidät tosiaan hieman harjoittelemaan juttuja tässä parin viikon aikana. Möllitokon tuomaroi Kirsi Saarnivuo.

Alku meni oikein kivasti, sillä luoksepäästävyydestä ja paikallamakuusta tuli täydet pisteet. Paikallaolo jänskätti hieman, sillä Myryn kanssa ei ole otettu kisanomaisesti sitä. Hienosti Myry kuitenkin pysyi paikallaan, vaikka jokunen koira rivistä nousikin ylös/lähti ohjaajaa kohti.

Muista liikkeistä täydet saatiin liikkeestä maahanmenosta ja luoksetulosta. Liikkeestä seisomisessa varmistin sen verran, että siitä tuli ysi. Molemmat seuraamiset olivat mielestäni todella huonoja. Kontakti oli kadoksissa silloin tällöin ja kentän hajutkin muka sotkivat. Kytkettynä seuraamisesta tuli kuitenkin ysi, vapaana seuraamisesta sitten kasi. Tuomarin mukaan voisin itse kulkea ehkä vähän hitaammin, jolloin koirakin pysyisi paremmin mukana.

Estehyppy meni myös ihan plörinäksi. Lähetin Myryn hypylle ihan liian kaukaa ja heti hypyn jälkeen Myry jo syöksyikin agikoiran tavoin luokseni, kun itse nökötin paikoillani. Kokeiltiin vielä uusiksi ja sama juttu, ja liike nollille. Kokeilin vielä kolmannen kerran paljon lähempää ja kyllä se Myry siltikin oli tulossa takaisin. Eli tätä pitääkin harjoitella, jos vain keksimme jonkinlaisen tokoesteen käyttöömme.

Yleisvaikutelma oli ysin arvoinen. Yhteensä pisteitä kerättiin 167 eli se olisi 1. palkinnon tulos. Taso Liehkutuksen möllitokossa oli kova, sillä neljä koiraa seitsemästä sai 1. palkintoon riittävät pisteet. Sijoituksemme oli neljäs.

Möllitokon jälkeen kävimme avo-urosten kehässä pyörähtämässä. Myry esiintyi ihan mukavasti sillä tuloksella, että arvioija Kerttu Alm valitsi Myryn avo-urosten suosikiksi.

Tässä Kerttu Almin antama arvio:

Kaunisvärinen, miellyttävä uros. Hyvät mittasuhteet. Luisu lantio. Hännänkiinnitys hyvin alhaalla. Tosi nätti naama, ja rakastettava ilme. Hyvä turkinlaatu. Kapeahkot liikkeet.

Myry poseeraa
Myry poseeraa.
Kuva © Riikka Siren.

Lisäksi Myry osallistui vielä kaunein ilme -kisaan, jossa Mirja Siljander valitsi Myryn kuuden (muistaakseni) kauneimman ilmeen sakkiin.  Myry osallistui myös nopeuskisaan, jossa koira juoksi lyhyen matkan ja sitä sai houkutella kovaan vauhtiin haluamallaan tavalla. Otettiin tämä pari kertaa, ajat 5,09s ja 5,04s, mutta näillä ei selviydytty nopeimpien liehkulaisten joukkoon (nopein oli Myryn leikkikaveri-Kuru ajalla 4,84s).

Myryn lähtöponnistus nopeuskisassa
Myryn lähtöponnistus nopeuskisassa.
Kuva © Riikka Siren.

Tämän lisäksi Myry kävi syömässä nakinpalasia ahneuskisassa, mutta tässäkin kisassa muut Liehkut olivat nopeampia (meidän aika 17s ja risat, voittajan aika hurja 8,35s).

Ahneuskisa
Myry ahneuskisassa.
Kuva © Ritva Karhula.

Tapahtuma oli oikein mukava ja lämmin syyssää suosi myös :) Kiitoksia kovasti kasvattaja-Lauralle tapahtuman järkkäämisestä!

2 ajatuksia aiheesta “6.9.2008 Liehkutuksessa”

Kommentointi on suljettu.