Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

6.6.2010 Kesäkuun katselmointitreenit

Kesäkuun katselmointitreenit pidettiin lämpimissä olosuhteissa Vantaanpuistossa.

Myrylle oli kolme piiloa hiekkatien vierustalla. Muuten meni ihan ok, mutta ensimmäisellä Myry tuli rulla suussa, mutta tiputti sen kesken kaiken ja jäi puuhaamaan jotakin. Sain kuitenkin koiran mukaani, ja mentiin eteenpäin ja sitten Myry meni uudestaan ensimmäisellä piilolle eikä ilmaisussa tällä kerralla ollut ongelmia.

Toinen piilo oli sopivasti kiven takana aika lähellä, ei ongelmia. Kolmas maalihenkilö oli liikkuva ja sen Myry ilmaisi myös ihan ok, paitsi että jäi näytöllä makaamaan parin metrin päähän henkilöstä, mutta siirtyi sitten lähemmäksi.

Viiman treeniksi oli suunniteltu pieni alue. Eka löytyi ihan ok ja ilmaisu kohtuullinen. Maalihenkilö seisoi ja hieman huitoi. Vähän oli katkonainen ilmaisu. Sitten jatkettiin etsimistä ja pähkäiltiin oikeita polkuja jne. Siinä vaiheessa Viima ehti käydä haukkumassa pari kertaa, kunnes tuli jonkin ajan päästä takaisin katsomaan missä me olimme. Mentiin takaisin toiselle polulle, ja Viima meni uudestaan sinne, minne se oli aiemmin mennyt ja haukkui pari kertaa. Se siitä sitten. Viima oli käynyt piilolla pari kertaa ja jättänyt avoimella alueella seisseen maalihenkilön.

Kokeiltiin sitten selvittää, mikä moisen jutun aiheuttaa. Sama maalihenkilö meni lähelle puskan taakse piiloon – ilmaisu ok, sitten seisomaan -> ilmaisu ok, sitten vielä toisen puskan taakse seisomaan -> ilmaisu ok, sitten uudestaan seisomaan väljemmälle alueelle -> Viima meni siitä vierestä ohi eikä ollut huomaavinaan ja alkoi työstää siinä lähellä olleita hajuja (edelliselle koiralle tehty jälki, piiloihin menneiden jäljet jne, ketään ei siis piilossa, kun otettiin tämän episodin takia). Eli todennäköisesti avoimella alueella törröttävät henkilöt eivät kuulu Viiman mielestä ilmaistaviin…

Lisätään tämäkin siis harjoiteltavien asioiden listaan. Tarkoitus olisi nyt viimeistään kerätä listaa niistä ympäristöistä/erilaisista maalihenkilöistä, joita on koiran kanssa treenattu ja milloin, jotta pysyy paremmin kärryillä, mitä oikeasti on treenattu eikä vain ajateltu.