Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

6.11.2014 Torstain agittelut

Haha… on ehkä ensimmäinen fiilis näistä treeneistä. Ihan hassua meininkiä. Ensinnäkin en itse ollut mitenkään treeneissä kartalla, vaan säädin jotain ihan omiani ja toisaalta ainakin vikassa treenissä Kerolla oli joku päähänpinttymä puomista! No, hauskaa kuitenkin oli.

Meitä oli treeneissä paikalla vain kaksi koirakkoa, joten treenattiin vuorotellen koko kentällä. Hyödynsin tätä tilannetta tekemällä Keron kanssa häkkikäytöstreeniä eli Kero häkkiin, vapautus käsikosketukselle (+ muutama toisto kosketusta), vihje takaisin häkkiin ja sama juttu uudestaan joitain kertoja.

Ensimmäinen treenirata sisälsi vähän vauhdikkaampaa menoa, mutta myös jarruttamista ja takaaleikkaamista. Jarruttamiskohdat olivat neljännen ja viiden esteen välissä sekä sitten seitsemännen ja kahdeksannen hypyn välissä. Takaaleikkaukset esteet 5-6 ja 9-10.

Tuota noin… ekalla yrityksellä sävelsin jotain ihan omaa, mutta seuraavalla sain selville, mitä oikein piti tehdä ja alkoi sujua. Tosin ekassa jarrutuksessa käännyin itse liian nopeasti ja Kero lähti heti perään eli se reagoi ihan oikein jarrutukseen! Seuraavalla yrityksellä maltoin jarrutuksen suhteen eli pidin rintamasuuntaa kohti seuraavaa estettä ja meni ihan hyvin. Eka takaaleikkauskohtaa piti vähän säätää, sillä koiranhan pitäisi olla edellä ja pitäisi saada suora diagonaali esteeltä toiselle eikä sellaista L-muotoista… Lisäksi tein toisen takaaleikkauksen väärään kohtaan. Koska leikkasin esteiden 8-9 välissä, niin Keron olisi pitänyt kääntyä heti esteen 9 jälkeen eikä edetä suoraan putkelle. Hupsista…

Vikassa yrityksessä kokeilin myös sitä, että juoksisin enempi Keron rinnalla eli selvät kiihdytykset noissa takaaleikkauskohdissa. Oli ihan hyvä kokeilla.

Ensimmäinen treenirata
Ensimmäinen treenirata

Kolmas treeni tehtiin hallin toisessa päässä. Tarkoituksena oli tehdä helpompi pätkä, mutta yllättäen sekin oli meille vähän haastava. Itselleni tuotti ongelmia tuo neljäs hyppy eli miten sijoittuisin siihen. Tässä tehtiin leijeröinti ja tarkoitus oli pitää sama rintamasuunta koiran kanssa niin kauan, kunnes se ylittäisi neljännen hypyn kieltäytymislinjan, sitten valssaus ja ohjaus hypylle. No, ekalla kerralla Kero bongasi puomin ja juoksi sille (ja hei, me ei olla tehty puomia muuta kuin alastulokontaktia muutamassa treenissä!). Toisella toistolla kouluttaja jäi istumaan alastulokontaktille selin, mutta niin vain Kero hakeutui edelleen puomille hypäten sille ja kääntyen sitten istumaan kouluttajan eteen… Kolmannella kerralla näköeste oli haettu puomin eteen, mutta sekään ei ollut Kerolle este. Neljännellä kerralla näköeste oli laitettu puomille paremmin, mutta edelleenkin Kero löysi itsensä sinne puomille. Viidennellä kerralla yksinkertaisesti kutsuin Keroa sanallisesti, kun se oli putkesta tullut ja oli suuntaamassa kohti puomia… saatiin tästä sitten se onnistunut toisto.

Toinen treenirata
Toinen treenirata

Seuraavassa treenivideo. Ihan hupsua menoa!