Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

6.11.2011 Alueen läpikäyntiä ja vähän rakennuksia

Pitkästä aikaa Viimakin pääsi tekemään vähän pidemmän treenin. Toivomuksena oli saada vähän kestoa, ja sitä saatiinkin. Alueelle käveltiin parikymmentä minuuttia ja alueella työskenneltiin reilut 40 minuuttia. Lisäksi kävely takaisin tähän päälle.

Viima oli jo kivassa etsintämoodissa, kun talsittiin paikalle. Itse alue alkoi pellon vieressä olevan puron tarkistuksella ja siitä sitten metsän puolelle. Tuuli etelästä (metsässä ei enää niin tuntunut), joten valittiin suunnitelma, jossa aloitetaan eteläpäädystä ja poikitetaan pitkältä sivulta vähän viistosti toiselle pitkälle sivulle. Toinen vaihtoehto olisi ollut mennä rajaa pitkin pohjoisrajalle ja tehdä poikitukset sieltä käsin.

Ensimmäinen löytyi kohtuu nopeasti sen jälkeen, kun metsän puolelle päästiin. Viima aloitti ilmaisun laavun seinän vierestä, kiersi sisään ja jatkoi ilmaisua. Sieltähän löytyi makaava ihminen.

Jatkettiin matkaa ja Viima päätti vähän irrota. Meni sinne suunnalle, mistä tulimmekin (ja minne eka löydetty lähti kävelemään), mutta tuli kohtuu nopeasti takaisin. Jatkettiin suunnitelman mukaisesti.

Ensimmäisen poikituksen jälkeen Viima irtosi taas tosi kauaksi (samaan suuntaan, minne aiemminkin). Hetken huutelun jälkeen ilmaantui takaisin, jatkettiin poikitus loppuun, edettiin rajaa pitkin ja poikitettiin. Sitten Viima sai hajun pohjoisesta, irtosi ja aloitti haukun. Kuusen kätköistä löytyi makaava henkilö.

Jatkettiin ja taas Viima irtosi vähän liikaa. Alueella oli ilmeisesti peurojen yms hajuja, mitkä näemmä pistivät Viiman pään sekaisin tai sitten se vain teki itsenäisesti töitä…

Kun Viima taas palasi, jatkettiin alueen läpikäyntiä. Lähestyttiin jo alueen pohjoisrajaa, kun Viima taas irtosi sinne suuntaan. Mitään ei kuitenkaan kuulunut ja siinä sitten odoteltiin. Sitten Viima tuli taas vauhdilla takaisin ja jatkettiin poikittamista, mikä oli jäänyt kesken.

Sitten Viima sai hajun (edelleen pohjoisesta), lähti työstämään ja hetken päästä kuului haukku. Kaksi pölisevää henkilöä löytyi kuusen juuresta.

Positiivista: koira sai työskennellä pitkään, ilmaisut hyvät, uusi maasto ja sen häiriöt.

Parannettavaa: koiran hallittavuus (vaikkei kai pitkiä aikoja ollutkaan ”poissa” kuuloetäisyydeltä, tuntui se aina ikuisuudelta ja koiran latenssi kutsuihin oli todella huono…), häiriöiden sieto.

Tässäpä siis hyvää palautetta ja sen myötä voikin miettiä, mihin painotamme tulevissa treeneissämme :)

Myryn treeni tehtiin piha-alueella sisältäen rakennuksen. Ensin Myry meni rakennukseen, oli tulossa pois, mutta mentiin sitten yhdessä uudestaan. Mukavasti työskenteli, teki löydön ja loistavan rullan palautuksen!

Sitten palattiin takaisin ulos. Aika pian Myry sai hajun ja sinkosi puskaan, missä oli kolme henkilöä (aikuinen ja kaksi pientä lasta). Ilmaisu edelleen onnistunut ja nätisti myös käyttäytyi :)

Sitten olikin viimeinen jäljellä. Hetken Myry pihalla tutkaili, seisoi ja sitten tyynesti meni sinne, missä henkilö oli. Tai sinne Myry yritti. Henkilö oli piilossa vajassa, jonka oviaukossa oli este. Sitä Myry protestoi äänekkäästi, kunnes päätti napata rullan ja tuoda minulle. Näytölle mentiin henkilön viereen lautojen päälle (este hypättiin pienellä kannustuksella).

Hyvä treeni Myryllekin, koira oli aivan innoissaan :)

2 ajatuksia aiheesta “6.11.2011 Alueen läpikäyntiä ja vähän rakennuksia”

Kommentointi on suljettu.