Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

5.4.2008 Etsintätreenailua

Treenasimme pienellä porukalla Petikossa.
Viimalle oli tarkoitus tehdä semmoinen pieni, helppo ja virkistävä treeni. Myrylle taas kaavailin pienen alueen etsimistä, joten Myry sai olla viimeisenä.

Suunnitelma on tietysti eri kuin käytäntö. Niin vain kävi, että Viima sai todennäköisesti hajun jo aika kaukaa maalihenkilöstä ja juoksi vauhdilla eteenpäin. Sitten se ilmaisi muutaman kerran, mutta itse olin niin kaukana ja ilmaisukin loppui. Kutsuin Viiman ja se tulikin ja edettiin sitten sinne suuntaan, missä Viima oli ollut. Kerran se taas haukahti jossain pusikossa, mutta sitten se päätyi syömään jotain maasta, joten kutsuin taas pois. Jatkettiin sitten pois päin ja takaisin alkuun. Loppujen lopuksi päädyttiin takaisin tähän samaiseen paikkaan, missä Viima oli siis käynyt haukuskelemassa ja syömässä siinä vieressä jotain ihmisjätöksiä tai mitä lie. Kiva :P

Sitten jatkettiin seuraavalle ja saatiinkin tarpoa aika pitkään ennen kuin päädyttiin sinne, minne haluttiinkin. Tuossa välissä Viima ehti bongata pupunkin ja juoksi hetken sen perässä, onneksi vain hetken, ajan saattoi laskea sekunneissa. Maalihenkilö löytyi läheltä puroa ja ilmaisu oli ok. Että semmoinen nopea treeni ;)

Myrylle oli sitten pieni alue, rajojen pituudet ehkä 30m, 100m, 70m ja 100m. Lähdettiin liikenteeseen tuolta lyhyemmästä päästä ja Myryllä olikin jo aika pian haju ja maalihenkilö löytyi hyvin. Sitten palasimme takaisin sinne, minne Myry oli rullan tuonut ja edettiin kohti toista päätyä. Myry kulki ihan siinä lähistöllä eikä irronnut etäämmälle. Lähestyessämme rajaa Myry sai hajun ja irtosi maalihenkilölle. Ilmaisu ok. Ajallisesti aika nopea treeni, tosin jäi hieman takarajan lähellä olevaa aluetta käymättä.