Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

5.9.2013 Laatuaikaa Keron kanssa

Käväisin Keron kanssa parin tunnin ulkoilulla, joka sisälsi kaikenlaista puuhastelua. Ensin käpsyttelyt Tattarisuolle, missä odoteltiin tovi, että tokoilijat poistuvat ja Kero pääsee tekemään ilmaisutreeninsä. Siinä olikin Kerolla tiukat paikat, kun mieli olisi tehnyt tehdä vain duunia, eikä vain oleskella toimettomana. No, onnistuihan se lopulta, joten saatiin ihan hyvää möllöttämistreeniä.

Sitten itse ilmaisutreenit. Ensimmäinen jakso näkösällä ihan muistinvirkistämiseksi ja ketjun toiminnan testaamiseksi, ja sitten toinen jakso siten, että maalihenkilö siirtyi metsän puolella piiloihin sillä välin, kun Keron kanssa siirryimme toisaalle.

Eka jakso meni ihan ok, sisältäen kolme toistoa. Keskimmäisessä toistossa Kero nappasi rullan suuhunsa vasta lähes luonani, joten en sitä hyväksynyt. Muuten ok.

Toka jakso meni myös ihan kivasti. Kerolla oli ihan hurjasti vauhtia, ja ilmaisut olivat pääasiassa ihan ok, vaikka vähän viilaamista kyllä olisi, mutta en niitä nyt halunnut jäädä tekemään, kun muuten koiralla oli niin intoa ja hyvä draivi. Ketju kyllä toimii, mutta jatkossa huomioitava, että rulla menee suuhun heti, kun kuppiin kosketaan ja sitten se, että rulla pysyy suussa vihjeeseen saakka eli näitä perusjuttuja siis. Nyt Kero joutui jo vähän katsomaan/etsimään, missä minä tulen, kun kasvillisuutta maastossa oli, mutta hyvin löysi minutkin ;)

Treenin päätteeksi testasin sitä, miten hyvin Kero leikkii maalihenkilön kanssa. Mukana oli köysilelu, jota Kero kotonakin tuo heitettäväksi/vedettäväksi. Ihan hyvin Kero leikki ja mielenkiinto säilyi, joten jatkossa tulen jalostamaan tätä leikkimistä myös huomioiden toki sen, että se kiihdyttää koiraa entisestään, mutta kaikenlaista erilaista pitää kokeilla ja jos koira pitää, niin mikä ettei :)

Kotimatkalla nähtiinkin sitten paljon koiria, taiteiltiin puukasojen ja betoniporsaiden päällä sekä stepattiin kiven ympäri takajalkoja liikutellen, joten pentu sai hyvää aktivointia ja laatuaikaa vain mamman kanssa :)