Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

5.2.2013 Rennompi päivä

Tänään Kero oli ollut varsin maltillisemmalla tuulella ja ilmeisesti ottanut isommista mallia, miten päivällä kannattaa olla.

Alkujaan suunnitelmana oli mennä illalla pentujen leikkitunnille, mutta jätettiin se nyt väliin, kun Myryllä on ollut yskää :( Viimassa ja Kerossa ei ole ollut mitään oireita, mutta parempi nyt kuitenkin välttää koirakontakteja.

Niinpä piti keksiä jotain pentua väsyttävää, mutta samalla opettavaa ohjelmaa. Ensimmäinen ohjelma oli tietysti lumipyryssä ulkoileminen. Lunta oli tullut päivän mittaan jo ihan kivasti, ja siinä oli pennullekin vähän jotain erilaista. Näköjään tuo pennun turkki sitten on sellainen, joka kerää lumipalloja. Ainakin tällä hetkellä. Ei niin pahasti, mutta pieniä palleroita roikkui turkissa siellä täällä.

Ulkoilun jälkeen oli sitten vuorossa ruoka, ja sen jälkeen imurointia. Eipä Kero siitä juurikaan pulttia ottanut. Kävi nuuhkimassa vekotinta, mutta pysyi sitten pois tieltä ja asettui välillä Myryn tykö makoilemaan. Eli ei siis mikään ihmeellinen juttu, hyvä niin.

Illalla oman lenkkini jälkeen viihdytin sitten vähän enemmän pentua kouluttelemalla pieniä juttuja:

  • Ihana panta -ehdollistamista.
  • Pantasiirron alkeita.
  • Leikki -> istu -> leikki -treeniä (break-vihjeellä jatkuu), sis. irti-vihjeen ehdollistamista (pieni Berra-patukka, toimii hyvin).
  • Naksuttelua vessassa, alkuun mitä vain, vikassa sessiossa istumista (5 toiston sarjat, Nat. Menu).
  • Häkkileikkiä, mukaan myös vähän kestoa, vapautus namille vapaa-vihjeestä.
  • Tämän jälkeen puruluun syöntiä ja omaa kivaa.
  • Turhautumista, kun Myry söi puruluuta (no joo, tämä on jatkossa varmaan se juttu, mihin Keron kanssa pitää paneutua… turhautuessa tulee helposti ääntelyä, vinkunaa tai ihan sitä haukkumistakin… yyh).
  • Pahvilaatikon läpi menemistä.
Kero yrittää saada Viimalta huomiota.
Kero yrittää saada Viimalta huomiota.
Naskalit vain välkkyvät.
Naskalit vain välkkyvät.