Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

4.7.2012 Raksatreeniä

Jatkettiin rakennusetsinnän parissa. Teemana meillä oli yksi maalimies per koira ja näitä kaksi kierrosta. Tällä kerralla rajattiin alue sisääntulosta vasemmalle.

Myry teki ekalla kierroksella ihan hyvää duunia, vaikkakin jatkossa voisi panostaa myös suunnitelmallisempaan läpikäyntiin.

Löydön Myry teki alueen keskivaiheilla olevasta vessasta (ovi vähän raollaan), mutta sai tehdä kyllä paljon duunia, jotta sai minut sinne. En alkuun uskonut, että oli tulossa ilmaisemaan, kun kuvittelin sen ottaneen rullan mukanakulkijoiden luona. Tosiasiassa Myry oli vain juossut ympäri etsien minua… Mutta joutui nyt tosiaan vakuuttamaan minut löydöstään ja aika selväähän se sitten oli. Eikä maalihenkilöä olisi jätetty, se oli selvää.

Toisella kierroksella piilo löytyi alueen toisesta päästä, jonne Myry varsin suoraviivaisesti meni. Tutki siellä ensin vanhan piilon, ja tuli jo pois, mutta laitoin vielä tutkimaan uudestaan huoneen vessan, jonka ovi oli raollaan. Sieltä löytyi wc-pöntön päällä seisonut mm.

Molemmat piilot olivat niin, etten itse tiennyt piiloja. Teki ihan hyvää :) Myry oli ihan ok vireessä, ekalla rundilla ehkä enemmän.

Viimalle otettiin yksi piilo, joka oli alueen loppuvaiheesssa olevassa kaappirykelmässä. Alku tehtiin ihan hyvää työtä. Kovasti Viima merkkaili hajuja puolivälissä, mutta ei paikallistanut. Tutki myös, olisiko esimerkiksi ovien takana, seinillä jne ollut mitään. Vähän siinä koira jo alkoi turhautua, joten jatkettiin eteenpäin.

Päästiin loppuun, ja välistä jäi pari huonetta käymättä. Mentiin sitten niistä toiseen, ja siellä Viima merkkasi ja alkoi sitten haukkua tyhjää kaappia. No, löytyi se oikea kaappi siitä melkein vierestä. Ja ilmaisu jatkui sitten sen edessä.

Viima oli kivassa, vauhdikkaassa vireessä :) Teki tässäkin tapauksessa hyvää olla tietämättä piiloa. Tällöin keskittyy siihen koiran lukemiseen eri tavalla, ja yrittää aluettakin käydä vähän säntillisemmin.