Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

4.6.2018 Iltakisoissa

Käytiin Keron (ja Discon) kanssa pyörähtämässä Heiluhäntien järkkäämissä agilitykisoissa, jotka pidettiin näin maanantai-iltana. Tuomarina oli Salme Mujunen. Molemmat agilityradat olivat varsin mukavat ja yllättävän sujuvan oloiset, vaikka muutamia haastavahkoja kohtia rataprofiiliin toki sisältyi. Kummallakaan radalla ei ollut puomia, rimat olivat myös minimissään (40 cm pikkumakseilla) ja ihanneajatkin erittäin maltilliset (3,0 m/s).

Fiilis kisapaikalla oli aika leppoisa. Tavoitteeksi kisoille olin asettanut, että mennään hyvällä mielellä ja kun Discokin nyt oli mukana, niin pidetään mukavaa aikaa yhdessä. Tuli verkkailtua paljon, ja kun starttien välissäkin oli hyvin aikaa, niin ehdin Disconkin kanssa viettää laatuaikaa hallin sisällä ihmetellen ja pieniä treenipätkiä tehden. Sillä välin Kero toivottavasti lepäsi ja latasi akkuja. 

Disco seuralaisena

Ekalla radalla takkuiltiin keppien kanssa (kaksi kertaa otettiin uusiksi, kun tokaan väliin ei mahtunut). Sitten vielä yhdelle hypylle tuli kielto, kun Kero ei jatkanutkaan hypylle, vaan kääntyi mukaan ennenaikaisesti. Noin muuten rata sujui ihan kivasti.

Ekan radan video:

Tokalla radalla oli heti alkuun kepit toisena esteenä 90-asteen kulmassa, mutta yllättäen tämä onnistuikin sitten ihan ok ja selvittiin kepeistä onnistuneesti. Hieman kyllä sitten itse takkuilin keppien jälkeen, mutta selvittiin. Serpentiiniosuus meni ilahduttavasti myös, samoin sitä seurannut käännös ja takaakierto. Sitten olikin parin putken suora ja loiva käännös. Harmillisesti jarrutin itse sitten toisen putken kohdalla ihan turhaan ja niinpä mun ohjausvalinnat kosahtivat. Kero juoksi vikan hypyn ohi ja hyppäsi sen yli sitten takaisin päin tullessa, kun jarrutin siinä esteen kohdalla. Sattuu ja tapahtuu, mutta olin silti tyytyväinen suoritukseen. Lisää vain kisarutiinia ja radanlukutaitoa, niin kyllä se siitä. 

Tokan radan video: