Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

3.10.2008 Agia

Illalla treenailtiin agi Purinalla. Myryn kanssa keskityttiin lähinnä puomin kontakteihin sekä tehtiin myös hyppy-kepit-yhdistelmää sekä kolmen ympyrän muotoisen hypyn sarjaa, jossa houkuttimena oli a-este yhdeltä hypyltä tultaessa. Tehtiin toki myös a:n kontakteja ja a:lta kepeille menoa. Minipuolella tehtiin myös vauhdikasta hyppysarjaa jne.

Viiman kanssa oltiin vain minipuolella ja tehtiin toistoja puomilla. Sitten otin silläkin vauhdikasta hyppy-hyppy-hyppy-putki-sarjaa ja lisäsin tähän myös vaiheittain putken jälkeen uuden hypyn. Mentiin myös a-estettä ja sitten myös u:n muotoista putkea eri tavoilla ohjattuna (koiran molemmilta puolilta). Viima ei vielä ole kovin itsenäinen esteiden suhteen vaan tarvitsee todella tarkan ohjauksen. Esim. hyppysuorallakin se voi juosta esteen ohi, jos en täsmällisesti ohjaa sitä. Samoin u-putkella pitää itse (vielä) juosta putken ulkopuolta, sillä koira ei muuten mene putkeen. Mutta eiköhän se siitä parane, kun treenaillaan lisää.

Viima oli kyllä tosi innokas. Puomia se meni keskittyneesti ja hypyissä oli vauhtia ja koira oli suorittaessaan äänekäs. Pitäisi varmaan vapaa-ajalla opettaa Viimalle jotain ohjauskuvioita ilman esteitä. Esim. käteen tuleminen molemmilta puolilta, takaa kierrot jne.