Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

31.3.2015 Oittaan raunioilla käymässä

Teema / tavoite: Tarkennuksia ja kasalla liikkumista.

Toteutuminen: Edellisen koiran vuoron aikana ulkoiltiin lähistöllä ja puuhattiin jotain pientä. Vähän piippaa, mutta suhteellisen rauhallista (äänetöntä) kuitenkin. Radalle mentiin hallitusti (= vetämättä) ja se kesti hetken. Samoin alun lähetys kesti, kun Kero intoutui piippailemaan, mutta pääsi etsimään, kun oli hiljaa (= meni itse maahan makaamaan). Kero liikkui alueella tosi hyvin, työsti hajuja myös tosi fokusoituneesti ja tarkkaan. Vika piilo oli haastava, kun kaivonrenkaita oli useita vierekkäin ja myös ylempänä, ja yhdessä ylemmässä oli oltu edelliselle koiralle piilossa. Kero tarkensi vanhaa piiloa tosi pitkään, mutta ei hämääntynyt ja jaksoi sitten työstää hajun oikeaan paikkaan. Tosi hyvää duunia! Annoin Keron myös tehdä itsenäisesti duunia eli liikuin vain sen verran, että näin Keron työskentelevän eli käytännössä nökötin aloillani.

Ilmaisut: Eka hyvä, ja myös näytöllekin päästiin, vaikka oli hankalaa estettä tiellä. Tokalla tarkisti mm:n olemassaolon ensin siitä kohdalta ja sitten vielä toiselta puolelta (näki kasvot). Yritti saada rullaa suuhunsa, muttei saanut ja tuli käymään luonani, mutta lähti samantien takaisin piilolle uudestaan ja otti siellä rullan.

Hajatelmia: Molemmat tarkennukset onnistuivat todella hyvin!

Jatkossa: Hyvä treenata eri paikoissa. Raunioilla pitäisi joskus ottaa myös tunkeutumisjuttuja, missä koira joutuu menemään esim. kunnolla jonnekin putkeen tai tilaan, mutta pitää keksiä, miten niihin valmistaa koiraa ihan tavan treeneissä. Rullan säätöjä voisi tarkistaa, sillä nyt Kero ainakin viimeisellä toistolla kantoi rullaa pääasiassa hampaillaan eli ote ei ollut ihan niin hyvä, vaikka pitikin loppuun saakka.

31.3.2015 Kero treeninsä jälkeen
31.3.2015 Kero treeninsä jälkeen