Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

31.12.2013 -> 1.1.2014 Vuosi vaihtuu … mökillä

Lähdettiinpäs landelle viettämään vuoden vaihtumista. Kyllähän täälläkin jotain räiskintää oli kuultavissa ja nähtävissä, mutta ei näyttänyt poikia häiritsevän. Ja kun tänne asti oli tultu, niin pitihän se vähän treenatakin. Niin, ja Keron jalka näytti olevan jo ihan ok, joten uskalsin ottaa riskin.

Kero seuraa Myryn luunsyöntiä
Kero seuraa Myryn luunsyöntiä

Keskiviikkona sitten lähinnä reippailtiin ulkona, ja tutkailtiin maastoja. Paljon hyviä treenipaikkoja löytyi :) Ja Kero oli muuten varsin tyhmänrohkea. Käytiin lammella, jonka rannalla oli laituri. Kero käveli laiturin päähän ja siitä suoraan sitten eteenpäin. Olihan siinä pieni jääkerros kyllä, ja vettä päällä. Ja ihme kyllä jää kesti. Mitä lie koiran päässä liikkunut. Olisi ollut aika kylmä pulahdus, jos jää olisi pettänyt alta… Ja valkoinen jäniskin nähtiin, mutta koirat eivät sitä hokanneet (tai Viima ja Myry taisivat huomata, mutta Kero meni sujuvasti ohi huomaamatta).

Viima porskuttaa
Viima porskuttaa
Myryn poseeraus
Myryn poseeraus
Eräs heikoilla jäillä
Eräs heikoilla jäillä

Treenit tiistaina:

Aittailmaisuja. Maalihenkilö oli vähän hajustanut lähiympäristöä, ja niinpä Kero juoksenteli sitten hajujen perässä vähän metikön puolella sekä sitten aittaa ympäri. Avoimen oven läheisyydessä oli isoimmat hajut, ja Kero otti rullaa suuhunsa jo siitä. Kerran tuli jopa ilmaisemaankin, mutta en moista hyväksynyt, vaan annoin tehdä duunin loppuun. Rulla meni kyllä suuhun aika hanakasti pelkästä hajusta, mutta onneksi lopulta Kero malttoi tarkentaa ja mennä avoimeen tilaan, missä sitten rulla oikeasti suuhun ja ilmaisemaan.

Seuraavalla toistolla mm oli viereisessä huoneessa, ja oli edelleen kiertänyt vähän metikon puolelta. No, sitä kautta Kerokin sitten juoksi. Tällä toistolla rulla kuitenkin otettiin suuhun vasta oikeassa huoneessa.

Kolmas toisto meni myös hyvin. Nyt oltiin taas uudessa huoneessa, ja Kero otti rullan suuhunsa siellä. Hyvä hyvä. Jatketaan siis sopivasti näitä tarkentamistreenejä ja maalihenkilöllä on ehdottomasti oltava radiopuhelin, jolla piipata koiran käydessä luona, niin tiedän hyväksyä ilmaisun.

Treenit keskiviikkona:

Keron treeni 1.1.2014
Keron treeni 1.1.2014

Kerolle otettiin heti aamuksi pieni etsimisharjoitus. Tuulensuunta oli lounaasta, ja sen mukaan pähkäiltiin sopiva summittainen paikka maalihenkilölle sekä minne koiran kanssa siirtyisin etukäteen lähettämään koiran etsimään. Odotukset sujuivat varsin kivasti rauhallisesti, ja vahvistinkin siinä vähän paikallamakuutakin. Sitten etsimään (kuvassa vihreä nuoli). Alussa mentiin taas vähän vauhdikkaammin, mutta nopeasti Kero hiffasi, että kannattaa mennä rauhallisemmin. Maasto oli haastavaa eli savottarisukkoa vanhalla pellolla, vähän pientä nousua/laskua ja puro sitten yhtenä rajana. Onneksi oli kartta mukana, sillä tuli hokattua, että yhdessä kohdassa lähdettiin etenemään ihan väärään suuntaan… Saatiin siis vähän ekstrakestoa.

Hyvin Kero oli näkösällä, ja välillä pysähtyi tarkkailemaan, mitä teen. Ja kun jatkoin vain liikkumista, niin Kero tuli matkaan mukaan ja jatkoi sitten edellä. Puron läheisyydessä Kero sitten sai selkeästi hajun (näkyy kuvassa suora eteneminen puron vierustaa pitkin), ja seurasi sitä loppuun saakka (punainen nuoli). Ehdin sitten ihan lähelle piiloa, kun ilmaisu vähän tökki. Kero meni piilolle, otti rullan, mutta hokasi sen jälkeen puron ja meni juomaan vettä. Sen jälkeen Kero palasi takaisin piilolle, otti rullan ja suoritti ilmaisun onnistuneesti loppuun saakka. Kestoa treenille kertyi nyt reilut kahdeksan minuuttia, mikä tällä hetkellä on pisin etsimistreeni Kerolle :)

Treenin perusteella pitää ilmaisuharjoituksiin ottaa nyt mukaan myös häiriöitä eli ilmaisuketju ei pitäisi katketa kesken kaiken. Ja etsimisharjoituksissa kannattaisi kuljettaa myös vettä mukana. Niin, ja kartta/kompassi on aina hyvä olla messissä mukana :)

Hiekkanassu
Hiekkanassu

Ajatus aiheesta “31.12.2013 -> 1.1.2014 Vuosi vaihtuu … mökillä”

Kommentointi on suljettu.