Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

31.12.2010 Agitreenit paukkeessa

Agilityä paukkeessa… huvinsa kullakin siis. Koko ajan jytisi, mutta ei ihan siinä lähellä kuitenkaan, joten eipä juuri koiria näyttänyt haittaavan ulkona eikä hallissakaan.

Tällä kerralla tehtiin samoja juttuja kuin aiemminkin, mutta yritin pitää sessiot lyhyinä. Osassa onnistuin ja osassa en. Viima oli vähän vaisumpi tai se meni aina palkkausten jälkeen helposti nuuskuttelumoodiin ja mitään ”tylsempiä” juttuja ei sitten tehty, esim. ympyrätyöskentelyyn en saanut koiralta riittävää vauhtia. Ihan loppuun tehtiin kuitenkin hömpöttelyä, jossa mentiin hyppyesteitä ja putkia, mikä innosti Viimankin ihan eri tavalla. Etenkin loppupalkkana ollut vinkupallo oli tosi kiva :) Myös Myryssä oli nähtävissä innostumisharppaus, kun tehtiin valssiharjoitusta, jossa pääsi tekemään useampaa estettä :) Pitää siis jatkossakin muistaa, ettei aina vain jää hinkkaamaan jotain yksittäisiä juttuja.

Tässä kuitenkin tämän treenin sisältö:

Myryn keppitreeni:

 • Ensimmäinen sarja meni ok, yksi virhe klo 9 kulmasta, korjauksella oikein. Kulmat: 6, 5, 7, 2×9 (plus 1 virhe)
 • Toisella kokeilin namimagneettia, 4 toistoa, alkukankeutta palkan toimittamisesta, koiran vauhti ei samanlainen kuin lelupalkalla.
  Pannasta pitäen lähtee paljon vauhdikkaammin ja on innolla jo menossa kuin esim. namimagneetilla tai ilman magneettia.
  Kesto: 2 min + 1 min

Myryn kontaktitreeni:

 • Aika paljon virheitä, mutta myös ok suorituksia. Esim. parin minuutin kohdalla tuli pari oikein hyvää toistoa (näistä videopätkät). Sitten tuli virheitä -> ei pysynyt halutussa asennossa (menee helposti istumaan), korjaili, lähti ilman lupaa jne, vähän väsynyttä. Ihan liian pitkä sessio (toistoja yhteensä toistakymmentä, sis. virheelliset yritykset). Pitää kiinnittää huomiota asennon palkkauksen suuntaan.
 • Myöhemmin ohjaustreenin aikana M meni jonkun kerran puomin loppukontaktin ja teki oikein kivasti 2on-2off oikealla asennolla ja vapautus vihjeestä.
  Kesto: 6 min

Myryn valssitreeni:

 • Neljän hypyn sarja: Ensin FC-harjoittelua (3x), sitten LOP-harjoittelua (3x) -> vapautus, kun koira katsoi eteenpäin esteelle. Myry intoutui kovasti, kun pääsi hyppimään. Lopuksi sama sarja edestakaisin putki väliesteellä. Kesto: 4,5 min + 1 min

Viiman treenit:

 • Siivekkeet: jokunen ok toisto, mutta edelleen näytti siltä, että katsoo enemmän minuun kuin esteeseen. Venyi vähän turhan pitkäksi, yksi sessio olisi riittänyt. Nuuskutteli jonkun verran. Kesto: 2 min + 4 min
 • Valssi: pari toistoa tasaisella, tämä jäi lyhyeksi, kun koira ei oikein lähtenyt mm. ympyrätyöskentelyyn ja liikkui hitaasti ja nuuskutteli jne. Kesto: 2,5 min
 • Esteille hakeutumista: Hömpöteltiin loppuun hyppyjä ja putkia, lopuksi vinkupallon kanssa leikkimistä.