Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

31.12.2009 Vuosikatsaus sekä tavoitteet vuodelle 2010

Taas on vuosi vierähtänyt hurjaa vauhtia…

Vuosi (ks. postaus vuoden takaa) sitten tuli kirjoiteltua hieman koiramaisia tavoitteita tälle vuodelle. Näitä olivat mm.

 • Myry: Jatketaan kisailua agilityssä kakkosissa ja koitetaan saada puhtaita suorituksia. Toivottavasti suoritukset riittäisivät nousuun kolmosiin, mutta se ei ole se ehdoton juttu.
 • Myry: Suoritetaan tuo SPeKlin hakukokeen peruskokeen pimeänosuus ja ehkä sitten loppukoe myös…
 • Viima: Jatketaan etsimisjuttuja ja pyritään kehittymään siinä koirakkona.
 • Viima: Puuhastellaan agilityssä, ehkä kokeillaan jopa möllejä.
 • Molemmat koirat: Ennen kaikkea hyvää kuntoa, terveyttä ja iloa :)

Ja miten näille tavoitteille sitten kävi?

Myryn kanssa kisattiin aktiivisesti agilityssä. Saatiin yhteensä kuusi nollatulosta kakkosissa ennen kuin vaadittavat nousunollat kolmosiin olivat kasassa. Näistä nousunollista mieleenpainuvin oli varmasti Lohjan kisoissa saavutettu voitto porukan ainoalla nollatuloksella. Tämä oli myös meidän ensimmäinen luva-nollamme kakkosissa. Nollatulokset olivat kyllä lähellä monissa starteissa, päällimmäisenä mielessä eräskin Purinan startti, jossa muuten mentiin kyllä vaikea rata täysin puhtaasti, mutta ohjaaja vain muisti radan hieman väärin… No, sellaista sattuu.

Syksyllä suoritettiin Myryn kanssa sitten SPeKLin hakukokeen peruskokeen pimeäosuus hyväksytysti. Loppukoetta ei edes yritetty.

Viiman (ja myös Myryn) kanssa jatkettiin etsimisjuttuja välillä aktiivisemmin ja välillä taas taukoillen. Kesän alussa Viima hyväksyttiin Uudenmaan Pelastuskoirien hälytysryhmään, ja vuoden aikana olimme mukana kahdessa etsinnässä.

Viiman kanssa puuhasteltiin virkistysmielessä myös agilityä alku- ja loppuvuodesta, mutta mölleihin asti ei sitten tullut mentyä. Pidetään tämä agility Viiman kanssa ihan vain tällä huvittelutasolla, ja otetaan enemmän tosissaan sitten Myryn kanssa ;)

Iloa, terveyttä ja kuntoa (?) mahtui vuoteen myös. Pojat saivat uuden kaverin Oda-laikasta, pääsivät välillä juoksulenkeille tai metsään muuten vain juoksemaan, sekä loppuvuodesta muuttamaan uuteen ympäristöön.

Vuoden 2010 tavoitteet:

 • Myry: – Agissa on tavoitteena kisailla, saada nollia ja olla nopea radalla.
 • Myry: Painon pitäminen kurissa ja kunnon kohottaminen.
 • Myry: Jos nyt sitten suorittaisi nuo haun loppukokeet. Ehkä myös jälkeä?
 • Viima: Jatketaan agipuuhastelua talvisin.
 • Viima: Etsimispuuhissa pidetään taitoja yllä ja pyritään edelleen kehittymään koirakkona. Tähän sisältyy myös SPeKLin haun taidontarkistuksen suorittaminen hyväksytysti syksyyn mennessä.
 • Molemmat: Edelleen terveyttä, hyvää kuntoa ja iloa :)

Hyvää uutta vuotta 2010 kaikille!

Ajatus aiheesta “31.12.2009 Vuosikatsaus sekä tavoitteet vuodelle 2010”

Kommentointi on suljettu.