Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

30.7.2013 Kero hyppytekniikkakoulutuksessa

Käytiin Keron kanssa Siuntiossa Vappu Alatalon luona hyppytekniikkakoulutuksessa tsekkaamassa, missä mennään. Saatiin hyviä vinkkejä tai lähinnä muistutus siitä, ettei mitään pitäisi ottaa itsestäänselvänä ja kangistua tuttuihin kaavoihin, vaan tärkeätä on säilyttää treenin intensiivisyys ja mielekkyys koko ajan etenkin nyt tässä vaiheessa, kun koira on aikuistumisen kynnyksellä.

Tehtiin toki hyppytekniikkatreeniä, mutta sen lisäksi keskityttiin myös leikkimiseen. Ja kas kummaa, leikkejä varioimalla Keron fokus itse suorittamiseenkin kasvoi eikä se enää bongaillut ympäristön häiriöitä. Toki tekniikka vähän kärsi, mutta koiraan tuli ihan eri tavalla virtaa ja intoa ja sitä fokusta!

Jatkossa treenatessa muistan siis varioida leikkimistä (repimistä, juostaan karkuun, kääntymisiä, jahtaamista) eli vaihdellaan leikkimistä vähän tilanteen mukaan ja vältetään sitä, että aina leikitään samalla tavalla. Lisäksi muistan jatkossa tehdä myös niin, että leikitän koiraa lähtöpaikalle, mutta sitten siirrytäänkin pois taas leikkimään eli koira ei tiedä, milloin se istutetaan lähtöön ja milloin taas leikki jatkuu. Ainakin näissä treeneissä oli havaittavissa, että Kero ennakoi leikin loppumisen lähtöpaikan lähellä (ote huononee, ennakoi irroitusta) ja fokus saattaa siinä istumisen hetkellä herpaantua vähän muualle kuin itse eteenpäin esteille.

Ja muistetaan myös, että tehdään vähemmän toistoja, mutta isommalla draivilla!

Ja sitten niihin tehtyihin harjoituksiin:

1. Perussarja

  • Välit 6,5 jalkaa (oma mitattu)
  • Yhteensä neljä toistoa, joissa yhdessä lelu oli kolmannessa välissä ja yhdessä viimeisessä välissä.

2. Perussarja

  • Samat välit, mutta vain neljä hyppyä, vikassa isompi ponnari
  • Tähän alkuun tuli pari epäonnistunutta lähetystä, kun Kero ei suorittanutkaan sarjaa vaan hilpasi kouluttajan luokse
  • Tässä välissä tehtiinkin sitten leikkimisen eri muotoja, leikkien siirtymisiä lähtöpaikalle jne

3. Perussarja

  • Kuten edellä, mutta tokaan toistoon oli nyt ekaa kertaa rima mukana viimeisellä esteellä. Kero arvioi vikan esteen hyvin eli tiedosti kyllä, että se on korkeampi (hypyssä oli paljon ilmavaraa).
  • Yhteensä viisi toistoa, mutta näissä tekniikka vähän jo hajosi. Ihan vikassa toistossa fokus oli täydellinen heti lelun irroituksesta alkaen ja siihen, että vein lelun hyppysarjan päähän ja vapautin koiran.

Videoita laittelen myöhemmin.