Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

Kesäkuun agilitykuulumiset

Kesäkuun alun treenirykelmän jälkeen jatkettiin treenien parissa melkein normaalisti. Meille osui kivasti agilityn suhteen niin, että pääsimme kolmena kertana tuuraamaan ratatreenikentälle, joten sekä Disco että Kero saivat tuntumaa meikäläisen kanssa isolla baanalla juoksemiseen. On se vaan niin erilaista mennä isolla kentällä, joten täytyy jatkossakin panostaa siihen, että pääsee niin tekemään.

Disco oli tuuraamassa Niinu Agility Sportilla Niinun pitämillä tunneilla kaksi kertaa. Toka kerta tosin päättyi kesken kaiken, kun anturasta oli vuotanut verta. Noin muuten meni kyllä kivasti, ja saatiin hyviä onnistumisia sekä sitten sellaisia kohtia esille, mitä on tarvetta vielä treenata. Ja sehän on toki totta, sillä emme ole kovin paljoa nyt edenneet H360-opinnoissamme, vaan lähinnä vahvistaneet jo aiemmin opittuja sanallisten vihjeiden taitoja. Ja sitten tuli tuo tassujuttu, niin jäi senkin vuoksi sitten hommat vähän kesken.

Disco ehti rikkoa hieman takatassunsa anturaa, mikä aiheutti sen, että mm. agilityyn liittyvät harjoitukset jäivät tauolle. Tassua piti putsata päivittäin ja laittaa töppönen suojaamaan ulkoilujen ajaksi. Ainakin käsittelytoimenpiteet tulivat nyt Discollekin tutuksi, kun näitä piti tehdä vajaan parin viikon ajan.

Discon tassuvaiva 18.6.2019
Discon tassuvaiva 18.6.2019

Kun Discolla oli vielä tassu pipi, pääsi Kero tekemään ratatreeniä. Edellinen ratatreeni Keron kanssa olikin ollut kesäkuun alussa, mutta jännitti silti ihan älyttömästi. Paikan päällä tuntui, että sählättiin ihan hurjasti ja epätoivoisesti, mutta onneksi videolta näkyi, että olihan siellä mukana hyviäkin pätkiä. Jos olen ohjauksessa/vihjeissä ajoissa ja järkevä, niin kyllä se Kero tekee sen, minkä osaa. Ja paikoin saatiin vauhtiakin esille eli sekin on siellä, kunhan uskallan itsekin liikkua rohkeammin.

Kero ratatreenien jälkeen
Kero ratatreenien jälkeen

Discon agitreenivideoita

Tunnel threadles 6.6.2019
Takaaleikkauksen alkeita 10.6.2019
Lisää tunnel threadles 16.5.2019
Keinutreeniä 15.6.2019
Threadles in motion 16.6.2019

Discon ratatreenivideoita

Discon ratatreenit 12.6.2019
Discon ratatreenit 18.6.2019
Pätkä Discon oletuskäytöksestä ratatreenien yhteydessä :)

Kero ratatreeneissä

Kero ratatreenailemassa 25.6.2019