Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

30.4.2015 Vappuaattotreenit

Vappuaattona meillä oli viimeiset ohjatut kevätkauden treenit, joten treeneihin lähdettiin pitämään hauskaa :) Kesäksi suunnitelmissa on pitää vähän aikaa taukoa, ja palata agilityn pariin sitten heinäkuussa.

Tällä kerralla treenin teemana oli takaaleikkaus. Ao. kuvassa siis takaaleikkaus tokan ja kolmannen esteen väliin sekä sitten vielä kolmannen ja neljännen esteen väliin.

Keron kanssa päästiinkin tekemään rataa ihan ensimmäisinä, ja tällä kerralla kokeiltiin sitä, että mentiin lähtöpaikalle suoraan autosta ja  hihna+panta pois, kuten kisoissakin. Noh, aloitus meni uusiksi monta kertaa, sillä Kero jotenkin lukitsi koko ajan sen, että hypyn jälkeen pitäisi suorittaa kauempana edessä oleva putki. Sinne se ampaisi monta kertaa, ja myös sen jälkin jälkeen, kun laitettiin siihen sermi eteen… Tämän jälkeen Kero ampaisi hypyn jälkeen siinä lähellä oleville kepeille… hohhoijakkaa. Noh, eipä mitään, helpotettiin hieman eli aloitettiin tokalta hypyltä ja saatiin homma alkuun.

Eka takaaleikkaus meni ok, tokakin meni alkuun ihan kivasti, mutta sitten Kero alkoi kääntyä jo ennen neljättä hyppyä. Niinpä tehtiin sitten hetki sitä, että Kero palkattiin neljännen hypyn jälkeen. Jossain vaiheessa tuli sitten kuitenkin joku härö kohta eli Kero lähti suorittamaan tuota mutkaputkea toiseen suuntaan ja jumitti sinne. Ja hrm… ehti nostaa koipea putkensuulle. Muuten oli hyvä flow, mutta sitten tuli tuommoinen härötys väliin. Otettiin siihen siivouksen jälkeen vielä yksi putkesta meneminen, ja mentiin tauolle (vein autoon).

Tunnin lopussa oli vielä vähän aikaa, ja otettiin sitten vielä vauhtipätkät (ao. kuvassa mustat pallerot). Ihan kivasti Kero vielä jaksoi ja saatiin molemmille myös hyvä mieli, heh.

Mietittäväksi jäi seuraavia kertoja ajatellen se, miten saa ylläpidettyä hyvän flown koko treenin ajan, ja toisaalta tuli suositus antaa Keron vähän häröillä ja olla röyhkeä (kuten nyt tuossa alussa), koska se selvästi vapauttaa koiraa etenkin, jos olen itsekin siinä messissä, enkä vedä herneitä nenään heti, jos Kero tekee pienenkin mokan (Kero lukee niin selvästi meikäläistä, että huomaa pienenkin virheen ja alkaa rauhoitella). Otetaanpa tästä sitten kesäksi teema treenattavaksi eli pidetään treeni hauskana, vaikka tapahtuisi mitä (ja ehkäpä sitten ei tapahdukaan, kun on aina niin kivaa).

30.4.2015 Treenit
30.4.2015 Treenit