Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

30.11.2014 Oivan agitreeneissä

Sunnuntain ohjelmisto koostui aamupäivällä Oiva Agilityn kouluttajatapaamisella, minkä jälkeen iltapäivällä jatkettiin Keron kanssa Oivan treeneissä Sporttiksella.

Treenipläni oli sellainen, että tarkoituksena oli treenata häkkikäytöstä (lähinnä sinne meneminen) sekä sitten lähtökäyttäytymisen osalta etäisyyden kasvattamista. Vapautuskriteerinä edelleen se, että Kero katsoo eteenpäin eikä minuun.

Kero oli jotenkin vaisu. Ennen treeniä alkuverkan yhteydessä tehtiin hallin edessä ympyrätyöskentelyä ja namitkin kelpasivat eli hyvää edistystä oli tullut viikon aikana sen suhteen :)

Treeneissä kokeilin myös namipalkkaa, mutta vain omassa loossissa. Pääosin ok, mutta sitten Kero ei enää halunnut tulla pois häkistä.

Treeneissä vapautin pari kertaa suoraan häkistä kahdelle hypylle (eka jakso) sekä myös niin, että vapautin leikkimään ja sitten hypyille (toka jakso). Tässä harjoiteltiin samalla lähtökäyttäytymistä eli sijoitin itseni jo lähelle tokaa hyppyä. Avustajat, joka olivat ekan ja tokan hypyn välissä heittivät palkkioksi lelun. Toistoja yhteensä neljä.

Lähtökäyttäytymistä treenattiin lisäksi myös hyppy + putki -yhdistelmällä. Tässä treenissä avustajat edelleen osallistuivat lelun heittämiseen. Suoritukset olivat ok ja sain lisättyä etäisyyttä koiran edelleen katsoessa eteenpäin. Tässä treenissä lelut eivät oikein kiinnostaneet tai se leikkimisen intensiteetti ei ollut sellaista kuin normaalisti (hajut vetivät puoleensa kesken kaiken). Tähän kolmanteen jaksoon Keron taukokäytös alkoi jo hieman murentua eli piippailua alkoi tulla jonkin verran.