Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

30.10.2014 Agiaaaaa

Tänään agitreeneissä hyödynnettiin Coach’s Eye -sovellusta, jonka avulla pystyi analysoimaan suoritusta heti paikan päällä. Sovelluksella saa hidastettua videota, piirrettyä nuolia ja muita kuvioita ohjauksen tai liikkumislinjojen mukaisesti ja siten visualisoitua pienellä vaivalla treenattavalle, miten hän suoriutuu tai miten/missä pitäisi tehdä toisin.

Olimme vaihteeksi Keron kanssa ensimmäisiä, joten virittelyyn ei ollut hirveästi aikaa. Mutta onneksi ehdittiin siinä kuitenkin hieman leikkiä ja vähän ympyrätyöskentelyä tehdä ennen kuin radanpätkää alettiin suorittaa.

Rata oli pyöröpuikon muotoinen eli alkoi lievästi käyrältä putkelta, sitten alkoi ympyräosuus eli hyppy + loiva mutka putka + hyppy + hyppy + uudestaan hyppy + putki + hyppy ja sitten pois ympyrästä hypylle.

 

Treenirata (mol. suunnat)
Treenirata (mol. suunnat)

Tehtiin pari jaksoa, joista eka analysoitiin ja huomattiin mun toistuva toiminta. Ympyrällä käännyttäessä teen tiukan 90-asteen käännöksen, mihin Kero reagoi oikein lähtemällä perääni ja siten yksi hyppy jää väliin. Kun tämän hokasin ja keskityin oikeaan toimintaan, niin alkoi sujua :) Toki jouduin menemään lähempänä koiraa, mutta kuitenkin. Toinen juttu oli se, että kun tuo ympyrä oli sen verran pienellä alueella, niin mun ei ollut syytä ottaa liikaa etumatkaa koiraan sen ollessa putkessa, vaan rytmittää omaa juoksuani siten, ettei tule koiralle turhia kiihdytyksiä ja äkkinäisiä pysähdyksiä. Tämän ymmärrettyäni sujui kyllä paremmin :)

Sitten kokeiltiin myös toiseen suuntaan, ja se meni heittämällä heti varsin hyvin :)

Kerolla säilyi fokus kivasti, ja taukokäytös alustalla oli hyvää toistojen/jaksojen välissä :)

Omatoimipuolella oli tarjolla putkeen irtoamisharjoitus. Hyppy + L-putki (A-esteen alla) + hyppy, ja siinä välillä sopivasti muuri leijeröitäväksi.

Tämä oli helppo harkka Kerolla, sillä se irtosi niin vaivattomasti edelle ja putkeen, ja mun ei tarvinnut muuta kuin vain siirtyä heittämään palkka vikan hypyn jälkeen :D

Leijeröinnistä… Mietin tässä, rikkooko tämä jotain GD-ohjausjärjestelmän sääntöä, mutta ainakaan tässä asetelmassa ei Kerolla ollut mitään epäselvää vihjeistä. Jos muurille olisi pitänyt tehdä esim. serpentiini, olisi sille ollut sijoittumis- ja käsivihjeet. Nyt oma rintamasuuntani muutenkin oli sellainen, ettei erehtymisen vaaraa ollut.

Kun videolta jälkikäteen katsoin, niin kyllähän tuossa tulee hieman ei-toivottua käyttäytymistä vahvistettua, nimittäin flickiä! Kun Kero posottaa suoraan hypyltä sinne putkeen, niin olen jo itse kääntänyt rintamasuuntaa kohti viimeistä estettä. Jos oikein tarkkoja ollaan, niin Keron pitäisi reagoida näihin rintamasuuntamuutoksiin, koska ei ole vielä lukinnut seuraavaa estettä (eli ei ole mennyt vielä putkeen). Hmm.. Tiedostan kyllä, että tästä voi myöhemmin aiheutua haasteita… ;)