Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

30.10.2012 Myryn etreeniä

Myryn etsintätreeni pidettiin ihan lähistöllä täällä Helsingissä taajamametsässä. Eipä siellä mitään muuta liikennettä juurikaan ollut, viereisellä autotiellä tosin oli jatkuvaa liikennettä. Treenin speksit suunnittelijalle olivat sellaiset, että ensin oma pieni alue esineelle ja karttaan merkittynä rastimaisesti esineen paikka. Sen jälkeen sitten perusetsintää 30min – 1h.

Esinealue oli kauimmaisessa päädyssä, joten sinne siis. Myry haki ihan kivasti esinettä, työskenteli ja irtoili. Alueen keskellä sitten Myry tarkensi kovasti, ja näin Myryn bongaavan t-paidan kiven päällä. Myry mietti siinä hetken, ja teki ratkaisunsa eli toi sitten t-paidan minulle. Näytölle mentiin vauhdikkaasti samaiselle kivelle makoilemaan. Käyhän se näinkin.

Siitä sitten jatkettiin varsinaiselle etsintäalueelle, mietittiin oikeata suuntaa ja etsintäsuunnitelmaa. Tarkoituksena oli tehdä muutama kaistale korkeuskäyrien mukaisesti rinteiden alapuolelta kulkien. Niin tehtiin. Myry liikkui ihan kivasti, irtoili välillä ja tuli sitten takaisin. Päästiin tekemään yksi poikkaisu, ja siitä sitten uudestaan. Sitten ”järkytyin”, kun otsalamppuni valokeila osui kiven päällä olleeseen henkilöön. Myry oli ihan siinä lähistöllä, ja työsti hajun hyvin loppuun asti ja kävi vielä henkilön vieressä varmistamassa. Ilmaisu hyvä.

Kohtuullisen nopea treeni tälläkin kertaa hyvän etsintäsuunnitelman turvin. Koko tehtävä oli ohitse puolessa tunnissa. Vähän jäi siis kestoa varastoon, mutta ei se haittaa. Myry oli varsin pirtsakalla tuulella vielä löydön jälkeen, joten koiraan jäi vielä paljonkin varaa :)

Treenidataa