Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

3.-4.10.2009 Lappalaiskoirien agilityleirillä

Viikonloppuna osallistuimme Lappalaiskoirat ry:n järjestämälle agilityleirille, joka pidettiin Pusulassa, Leiri- ja kurssikeskus Vahermassa. Maisemat olivat oikein mukavat järven rannalle ja sääkin suosi viikonloppuna, vaikkakin sunnuntaina hieman sateli. Leiriporukka oli mukavaa ja koulutuksesta sai paljon irti. Kouluttajana oli Nina Frantsi, joten kiitos hänelle kovasti vinkeistä, joita molempina päivinä tuli sen verran, joista toivon mukaan osa on vielä muistissa :)

Myryn kanssa yövyttiin samassa huoneessa toisen koirakon kanssa eli huonekaverina oli lapinkoiratyttö-Tara, jonka kanssa Myry on aiemmin ulkoillut ja leikkinyt. Parivaljakolla sujui oikein kivasti leirilläkin eikä yöpyminen/oleskelu kahdestaan huonessa tuottanut mitään ongelmia. Hyvä juttu :)

Lauantai 3.10.2009

Lauantain koulutuksessa meidän ryhmässä (2- ja 3-luokkalaiset) käytiin ensin läpi neljällä hypyllä kolmen perusohjaustavan (valssi, persjättö, takaaleikkaus) sopivuus koirakolle ottamalla näistä suorituksista aikaa. Neljän hypyn kierros tehtiin kaksi kertaa peräkkäin. Itselleni persjättö oli uusi juttu. Tai olin sellaisen tietoisesti tehnyt ekan kerran vasta edellisellä viikolla putkella, ja nyt se tehtiin sitten hypyllä. Ei se tuntunutkaan vaikealta. Näistä kolmesta tavasta valssaus meni nopeiten. Persjättöön ei ollut hirveästi eroa, mutta takaaleikkauksessa sekunteja tuli lisää jonkin verran eli se ei ole meille se luonnollisin tapa edetä ainakaan tämmöisellä pätkällä.

Lisäksi opetettiin hyödyllinen jenkkikäännös eli ns. banaanihyppy, jossa koira tietää hypyn jälkeen palata takaisin sinne suuntaan, mistä se lähetettiin hypylle. Pitää keksiä tälle joku vihjesana tms, että koira tietää sitten, milloin tämmöinen hyppy on luvassa ja milloin ei.

3.10.2009 Tekniikkaa

Sitten olikin vuorossa itse treenirata (24 estettä), joissa oli edessä mm. irtoaminen, peruskääntäminen, välistäveto, pakkovalssi/twisti, pujottelu, puomin kontaktit sekä putken pimeä pää. Hieman oli räpellystä radan suorittamisessa, mm. esteet 5-7, 12-14, 17-18 ja 18-20, mutta lopulta saatiin treenittyä kyseiset ongelmakohdat, että radan suorittaminen kokonaisuudessaan onnistui puhtaasti.

Päällimmäisenä mieleenjääneet vinkit (oli niitä varmasti muitakin, mutta unohtuu, jos ei heti kirjaa ylös…):

  • laser eli minne keskikeho osoittaa, sinne koira menee, mm. esteelle 14 ohjaus eli jos kääntyi liian aikaisin edelliseltä esteeltä eikä odottanut koiraa, niin koira juoksi seuraavan esteen ohi ohjaajan perässä
  • esteet 16-18: kun koira menee putkeen, niin itse vauhdilla valssaus renkaan eteen niin, että jää keppien oikealle puolelle ja kepeille koira ohjataan niin, ettei itse ylitetä keppisuoran ekaa keppiä, ettei koira mene ekasta välistä ohi.

3.10.2009 treenirata

Sunnuntai 4.10.2009

Sunnuntaina sattui pieni sade meidän ryhmän treenin aikoihin, mutta ei se ainakaan Myryn menoon vaikuttanut. Ensin meillä oli tekniikkaharjoituksena irtoamista (eteen) sekä kääntymistä. Tämän jälkeen olikin vuorossa ohjausharjoitukset. Itselleni nämä olivat uusia juttuja, mutta yllättäen nämä sujuivat kuitenkin ihan kivasti ja Myry jaksoi tehdä useita toistoja innokkaasti :)

Ohjausharjoitukset:

  • Ennakoiva valssi
  • Pakkovalssi
  • Twisti
  • Jaakotus
  • Niisto
  • Ihmisnuoli
  • Välistäveto

4.10.2009 tekniikka- ja ohjausharjoitukset

Kuvakooste

Tässä vielä muutama kuva leirin B-ryhmän koirakoista. Ei tullut pahemmin juurikaan kuvattua kuin lauantaina vain tämän ryhmän osalta, joten enempää ei ole kuvia ikävä kyllä tarjolla tästä leiristä.

IMG_7850
Nuka.

IMG_7855
Tara.

IMG_7861
Nuka.

IMG_7863
Tuuli.

IMG_7868
Luka.

IMG_7874
Viima.