Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

3.3.2018 Discon 19-viikkoiskuulumiset

Sunnuntai 25.2.2018

Sporttiksen treeneissä jatkettiin perusjuttujen äärellä eli tehtiin ympyrätyöskentelyä häiriöillä (leluja + löytötavarakorista jotain), drive to toy -treeniä lentävällä ja vapautuksella (hyvin osaa erotella ja hyvä into juosta lelulle), vähän häkkileikkiä ja sitten putkitreeniä. Tällä kerralla mukana oli tosiaan kevythäkki, missä Disco taukoili oikein hyvin. Putkitreenin osalta Disco oli taas vähän kehittynyt eli irtoaa jo vähän kauempaa. Vauhtia tosin alkaa olla sen verran, että jarrutuksessa lelulle voi mennä yli eli nytkin mentiin mukkelismakkelis, mikä ei ole hyvä juttu. Taidamme jättää putkittelut vähän myöhempään ajankohtaan ja keskitymme niihin taitoihin, mitä tarvitaan kahden koiran kanssa treenatessa. Seuraavaa treeniä ajatellen olemme toivottavasti ehtineet harjoitella enemmän lelun palautusta käteen ja olen myös keksinyt parempaa palkkiota häiriötilanteisiin.

Video – vierellä kulkemista häiriössä:

Video – drive to toy:

Video – crate games:

Video – putkitreeniä:

Maanantai 26.2.2018

Lepäilyä lähinnä. Sellainen huomio myöhempiä vaiheita ajatellen, että Disco helposti jumittuu, kun tulee / näkyy vastaantulevia koiria. Täytyy ruveta työstämään tätäkin seikkaa ja olla itse valmiina ennakoimaan näissä tilanteissa (ja paremmat namit mukaan lenkeille myös).

Tiistai 27.2.2018

Kotitreenailun parissa pääpaino häkkileikillä.

Video – crate games:

Video – crate games with toy distractions:

Keskiviikko 28.2.2018

Pentukurssin treeneissä tehtiin toisen pennun kanssa yhdessä tötteröiden kiertämistä (meni kivasti edelleen!) sekä sitten lisättynä vielä pupun papana -häiriöillä. D oli sen verran työmoodissa, ettei se moisia havainnut. Harjoiteltiin myös luoksetuloa siten, että näistä papanoista (+ kouluttajasta) piti mennä ohitse. Sujuivat oikein hyvin, vaikka Discon olisikin varmasti tehnyt mieli mennä moikkaamaan Mariannea :) Lopussa harjoiteltiin vielä sitä, että koira istuu paikoillaan ja itse kierretään siinä ympäri. Me tehtiin tosin vain sitä, että vaihdoin koiran edestä puolta, mutta sekin onnistui kivasti. Pitää kotosalla harjoitella pidemmälle.

Pentukoulussa tauolla

Ja kun helmikuukin jo päättyi, niin tässä meidän kuukasiträkkeri. Siitä näkee, mitä merkitsemisen arvoista me tehtiin ja miten usein.

Discon helmikuun träkkeri

Torstai 1.3.2018

Ilmeisesti edellisenä päivänä oltiin liian vähäisellä aktiviteetilla, koska päivän aikana Disco oli kerännyt työtasoilta tyhjät ruokakupit sekä repinyt paperia ympäri kämppää. Niinpä sitten illalla syötiin hyvä tovi luuta (45 minuuttia), ulkoiltiin ja treenattiin.

Video – häkkileikki häiriöillä:

Video – häkkileikki Kero-häiriöllä:

Video – tasapainoilua laudalla:

Perjantai 2.3.2018

Pitkästä aikaa mökille, jeejee!

Lauantai 3.3.2018

Mökillä paljon ulkoilua, mm. käytiin hiihtelemässä jäällä ja pojat saivat kerrankin riekkua ja liikkua mielin määrin! Disco oli myös mukana pienellä juoksulenkillä (reilu 3km) ja osallistui samalla myös Keron kirittämiseen (tai häiritsemiseen) mäkispurteissa.

Kuvasatoa päivän hiihtelyreissulta löytyy kuvasivulta: Disco 4,5 kk