Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

3.2.2013 Pennelin ekat ”hakutreenit”

Söpöstelyä.
Söpöstelyä.

Tämän päivän kohokohta oli ehdottomasti treenit Tuusulassa :)

Pentu heräsi aamulla sen verran ajoissa, että ehdittiin käydä normaalilla peltolenkuralla aamulla sekä annoin myös vähän aamuruokaa. Olisi pitänyt olla antamatta, koska eihän se sisällä sitten matkan aikana pysynyt.

Paikan päällä Kero sai katsella meininkiä sylistä käsin: ihmisiä, muita koiria, lentokoneitakin lenteli yllä jne. Jossain välissä kävin vielä käpsimässä itsekseen Keron kanssa vähän kauempana, ja tuli vähän testattua luoksetuloa ja lähellä kulkemista. Omassa minihäkissäänkin Kero viihtyi lopulta ihan kivasti, ja siinä vaiheessa, kun otin Keron omalle vuorolleen, niin se oli ihan täysin unessa ja olisi mieluummin tainnut jäädä jatkamaan uniaan.

Hieman pöhnässä Kero kieltämättä oli, mutta osasi kuitenkin tehdä sen, mitä sille on kotona opetettu: mene ihmisen luokse, istuudu ja saat namia :) Kero kävi kiertämässä jokaisen luona ja sai namia hyvästä käytöksestä, hieno homma :) Laitan tässä joskus vielä vähän erikseen infoa siitä, miten Keron pelastuskoiraopiskelu tulee etenemään, joten siitä ei tässä postauksessa sen enempää :)

Kun treenit olivat ohitse, menimme vielä poikien kanssa vähän kävelemään.  Nyt Kerossakin oli taas virtaa, ja kivasti juoksenteli siinä mukana. Vielä auton luona otin sitten ekaa kertaa ulkona leikkimistäkin. Toimi vallan mainiosti, ja leikkisäännötkin olivat hyvin muistissa: kun lelu muuttuu passiiviseksi ohjaajan kädessä, siitä päästetään irti ja istuudutaan, sitten tulee vihjesana jatkaa leikkiä uudestaan. Meni oikein hyvin!

Kotimatka sujui sitten ilmeisesti nukkuen. Ei ollut oksuja tullut. Ja kotona olikin sitten kamala nälkä (kaikilla koirilla).

Sennukoirista Viima treenasi tänään. Kaksi tyyppiä oli polun molemmin puolin, ja ihan kivasti ja innokkaastihan ne sitten haukuttiin :) Pirteä vanhus :) Myry sai olla treenaamatta, kun se köhi aika paljon :(

Sitten vielä detaljitieto: Keron paino tänään 4,1 kg. Hoikka on poika.

Kolmikko treenien jälkeen.
Kolmikko treenien jälkeen.

3 ajatuksia aiheesta “3.2.2013 Pennelin ekat ”hakutreenit””

Kommentointi on suljettu.