Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

3.1.2012 Vuoden ekat treenit

Nyt oli oikeasti jo lunta, kun edellisenä päivänä sitä tuli jonkun verran :)

Molemmille pojille oli luvassa ilmaisutreenit. Ensin otettiin Viimalle, teemana liikkuvat. Ensimmäinen oli puun kupeessa seisova hlö, toinen oli vähän eteenpäin liikkuva ja kolmas oli myös eteenpäin kävelevä.

Eka oli vähän turhan kaukana, mutta pienen valovinkin perusteella rämmittiin sitten vauhdilla eteenpäin (ilmaisutreeneissä, jos harjoitellaan erilaisia mm, etäisyys ja varsinainen etsiminen on toissijainen juttu, jotta voidaan tehdä useita toistoja ja nähdään koiran reagoinnit ja käytös heti). Ilmaisu oli kuitenkin ihan ok.

Tokalle, hieman eteenpäin liikkuvalle Viima meni myös ihan kivasti ja ilmaisu ok. Kolmas oli vieraampi hlö ja sitä Viima alkoi haukkua jo kauempaa ekan kerran, odotteli minua ennen kuin kannustuksesta otti hlön kiinni ja haukkui vielä hieman.

Lisää siis vielä treeniä liikkuvien suhteen ja pitää tehdä Viimallekin suunnitelma, miten edetään harjoitusta sopivasti vaikeuttaen.

Myrylle otettiin oudosti käyttäytyviä (puhuvia). Eka oli seisova hlö, jonka tarkoitus oli puhua normisti koiralle. Myry oli nopea käynnissään. Toka seisoi myös, mutta tarkoitus oli ottaa enempi puhekontakia. Myry kävi, mutta muisti napata rullan vähän myöhässä (piti käydä puskassa nuuhkimassa matkalla). Unohdin sitten pyytää Myryltä rullaa, joten näytölle mentiin napottamaan rulla suussa. Käyhän se näinkin. Otettiin toinen samanlainen perään. Meni ok.

Otettiin vielä neljäs muuten samanlainen, mutta kyykyssä. Nyt Myry hämääntyi ja jäi makaamaan koiraa kehuvan hlön eteen ennen kuin tajusi, ettei hommaa oltukaan viety loppuun asti ;)

Jatketaan siis Myrynkin kanssa näitä. Liikkuvia voisi myös taas muistutella, edelliset ovat lokakuulta…