Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

29.9.2013 Kerolle ohjattua agia

Jee, tänään olimme Keron kanssa Oivan treeneissä Agilityohjaus 2 -kurssilla :) Tilannehan on semmoinen, että koulutan itsekin tällä kurssilla, mutta onneksi meitä on yhteensä kolme kouluttajaa ja kerrat on sopivasti jaettu sisältäen myös omatoimikertoja, joten pääsen sitten Keron kanssa treenaamaan 2/3 kurssin kerroista. Aivan loistavaa siis saada ohjausta :)

Nyt ensimmäisellä kurssikerralla keskityimme Keron kanssa lähinnä taukokäytökseen (eipä mikään ylläri) sekä sitten irtoamiseen ja sen osalta etenkin koiran linjalle eteen ilmestyvän ehdollisen vahvisteen käyttöön. Ja nyt siihen olikin hyvä tilaisuus, kun oli avustaja käytettävissä.

Eka jakso meni vähän plörinäksi, kun avustaja oli kiinnostava ja itsekin siinä sitten sekoilin, ja Keroa mm. veti puoleensa hypyn jälkeen näkyvä u-putki :D Toiseen jaksoon mietittiin toimivampi ratkaisu eli otimme käyttöön suoran putken, jolloin olisi itsellänikin helpompi sanoa ”jee” koiran ollessa vielä putkessa ja toisaalta se vahvistekin ilmestyisi koiran eteen kuin tyhjästä. Tokassa jaksossa tein pelkästään lentävillä lähdöillä avustajan heittäessä lelua eri paikoista.

Kolmannessa jaksossa muutettiin siten, että vapautin koiran putkelle. Lisättiin vähän tuota lähetysmatkaa, jotta ehdin vapauttaa ja sen perään vielä huudahtaa tuon vahvistesanankin.

Neljännessä jaksossa mukana oli putkea edeltävä hyppy. Ensin tein lentävänä lähtönä, sitten lähetyksillä. Sujui aikas kivasti, vaikkakin yhdessä toistossa Kero hypyn jälkeen pikaisesti vilkaisi minuun, mutta jatkoi putkelle.

httpv://youtu.be/qtRqkgwaet0

Positiivista treeneissä oli se, että Keron fokus säilyi jaksojen aikana tosi hyvin (no, pari herpaannusta oli, myönnetään) ja leikkiminen sujui oikein hyvin. Käytössä oli solmunaru ja venyvä palmikkonarulelu, ja nämä olivat kyllä oikein hyviä. Lelusiirrolla siirryttiin aina, ja sitten avustaja heitti toisen lelun, ja sitten aina vaihdeltiin puolin ja toisin. Taukokäytöskin oli ihan jees, vaikka välillä tulikin vähän piippaa, mutta matolla tarjottiin ihan ok kuonon laskemista alas. Loppuvaiheessa Kero valitsi mieluummin häkissäolemisen, missä tuota kuonon laskemista ei hevillä tapahtunut (pitää treenata lisää), mutta oli hiljaa, joten sai sitten olla siellä lepäilemässä. Lopussa sai syödä siankorvankin sillä aikaa, kun pakkailin kamoja kasaan.

Mukavat treenit siis :) Ja treenailun jälkeen käytiin sitten vielä tekemässä kunnon loppuverkat uusissa maisemissa (mentiin nyt vaihteeksi eri suuntaan), messissä myös Viima ja Myry :)