Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

29.8.2013 Treeniputki jatkuu

Nyt on Kerolla kunnon treeniputki päällä eli tänäänkin käytiin treenailemassa. Nyt oli Kerolle taas uutta ympäristöä sekä maalihenkilöä tarjolla, mutta hyvinpä Kero silti selviytyi. Treenimaastona oli aidattu piha-alue, mikä oli hyvin narttuhajustettu. Eipä häirinnyt työntekoa yhtään.

Alkuun tehtiin perusilmaisut ihan näkyvillä, jotta nähtiin, miten toimii uuden maalihenkilön kanssa.

1. jakso: Maalihenkilö alkuun näkösällä, lyhyet etäisyydet.

  • 1. toisto: Kero tiputti rullan ennen irroitusvihjettä. NOK.
  • 2. toisto (uusinta): OK.
  • 3. toisto: Maalihenkilö siirtyi vähän marjapuskan viereen. OK.
  • 4. toisto: Maalihenkilö siirtyi marjapuskan taaske. Nyt ei alustaa, mutta Kero hämääntyi tästä eli tähän tuli sitten uusinta. NOK.
  • 5. toisto (uusinta): OK.
  • 6. toisto: Maalihenkilö oli selvästi marjapuskan takana. Kero lähti toiselta puolelta, ajautui varastohäkkiin, kävi siellä tutkailemassa hetken, palasi takaisin, meni mm:lle, alustaa ei ollut, mutta tällä kerralla ei hämääntynyt. OK.

2. jakso: Maalihenkilö piiloutui Keron ollessa näkösuojassa.

  • 1. toisto: Maalihenkilö oli vajarakennuksen takana. Alusta käytössä. OK.
  • 2. toisto: Maalihenkilö oli ison risukasan takana. Maastoltaan tämä oli vähän haastava, ja hämäsi Keroa. Rullan luovutus jne ok, mutta näytölle lähdettäessä vähän aprikoi ja maalihenkilön luona ei oikein tiennyt, että pitikö ottaa rulla vai ei. Alusta ei ollut näkyvillä, mutta laitettiin se sitten esille. OK (tai puolittainen ehkä).
  • 3. toisto: Maalihenkilö siirtyi vähän lisää metsän puolelle puun viereen, helpompi maasto, alusta ei käytössä. OK.

Kaiken kaikkiaan pienestä säädöstä huolimatta oikeinkin onnistunut treeni. Ympäristö oli varmasti nuorelle pojalle häiriöinen kaikkine hajuineen, mutta hyvin jaksoi tehdä duunia ja oli tosi innostunut joka toistolle lähdettäessä. Ääntelyä oli vähän tuossa ekassa jaksossa, mutta toisessa jaksossa ne jäivät pois.

Treenin päätteeksi Kero pääsi vielä leikkimään ja juoksemaan leonbergnarttu-Lyylin kanssa. Näin ison koiran kanssa Kero ei ole ennen leikkinyt, mutta eipä se mitään haitannut. Vauhtia löytyi, ja kivaa näytti parilla olevan keskenään :)