Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

29.5.2014 Agitreeneissä paljon juttuja

Treeneissä oli nyt koko porukka eli neljä koiraa paikalla, joten treenialue jaettiin kahtia. Toisella puolella oli omatoimipaikka, missä tehtiin hyppytekniikkaa, rengasta ja pussia ja toisella puolella oli sitten ohjattua treeniä ohjauskuvioiden muodossa.

Me aloitimme Keron kanssa omatoimipuolella, missä Kero sai odotella omaa vuoroaan itsekseen häkissä (olin avustajana toiselle koiralle). Siellä se ilmeisesti oli ihan ok, en ainakaan kuullut kentälle mitään ylimääräisiä ääniä.

Ensin tehtiin perussarja (välit kuusi jalkaa, rima 15cm korkeudessa), toistoja kolme. Nämä menivät kyllä tosi hyvin. Palkkiona fleecelelu. Itse asiassa otin ennen tätä vähän ympyrätyöskentelyä hihnassa, jotta näkisin, miten Kero keskittyy duunaamiseen ja samalla se ehtisi kenties havoinnoida mahdolliset kiinnostuksen kohteet (häiriöt) ja luopua niistä.

Toisena harjoituksena tehtiin pussia, missä avustaja piti kangasta vielä vähän ylhäällä ja joka toistolla laski sitä pikkaisen alaspäin. Tehtiin aika monta toistoa lentävillä lähdöillä. Vikalla toistolla kangas oli alhaalla. Meni tosi vauhdikkaasti ja hyvin :)

Kolmas harjoitus oli rengas. Siinä aloitin vähän mini-korkeuden yläpuolelta ja joka toistolla nostettiin pykälällä sitä renkaan korkeutta. Useampi toisto lentävällä lähdöllä. Lopputilanne oli, että kaksi pykälää maksikorkeudesta.

Näissä omatoimiharjoitteissa Kerolla oli kyllä hyvä draivi :) Ehkä johtui osittain siitä, että tämmöisiähän yksittäisiä juttujahan me ollaan tehty aika paljonkin eli tuttua juttua.

Sitten vaihdettiin toiselle puolelle, missä tehtiin ohjaustreenit parissa jaksossa. Esteviritelmä oli hyppy + u-putki + hyppy, ja tehtävät meille olivat:

  1. Täyskierros ympäri eli hyppy + u-putki + hyppy + hyppy (180-astetta) + u-putki + hyppy
  2. Jarrutus putken jälkeen eli hyppy + u-putki + hyppy + täyskäännös + u-putki +  hyppy
  3. Putken jälkeen toiselle hypylle eli hyppy + u-putki + eka hyppy toiseen suuntaan

Tehtiin nuo kaikki harjoitukset molempiin suuntiin. Nuo kaksi ensimmäistä harjoitusta olivat helpompia. Kero irtosi kivasti ja haki esteet. Ekalla yrityksellä se tosin kääntyi heti putken jälkeen mun suuntaan ilman seuraavaa hyppyä, mutta seuraavilla toistoilla maltoin itsekin rintamasuuntani kanssa. Jarrutuksissa olisi edelleen vähän petrattavaa eli tulee laajaa kaarrosta.

Vika harjoitus oli haastava. Ja itse asiassa ei olla taidettu tuon tyyppistä suunnanvaihdosta olla edes tehty. Oma sijoittumiseni olisi voinut olla lähempänä sitä hypättävää estettä. Nyt jäin nököttämään noin puoliväliin eikä Kero tainnut oikein ehtiä reagoimaan siihen, missä olen ja mihin sen pitäisi mennä.

Kaiken kaikkiaan olin varsin tyytyväinen treeneihin. Saatiin tehdä paljon, ja taukoilutkin sujuivat hyvin häkissä. Ja Keron fokuskin säilyi treenissä tosi hyvin, jesjes :)

Tässä vielä kooste tuosta ohjatusta treenistä:

httpv://youtu.be/xNYUijSLSpE