Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

29.3.2015 Asfalttijälkeä lisää

23.3.2015 Tunnistusetsintä 2 -kurssin treenien eka jälki (Palopellontie, Kerava)

Teema/tavoite: Asfalttijälki parkkiksella, vahvisteet alkuun lyhyin etäisyyksin.  Jälki tuore, n. 50-60m. Kuusi metalliesinettä (avaimia, brikkoja), lähtöhaju pussista (hanska).

Työskentely ja ilmaisut: Lähtöhaju ok, aloitus semiok, mutta onneksi vahviste tuli nopeasti. Kero luopui hyvin sähkötolpista (haju varmaan valui sinne). Työ näytti hyvältä ja keskittyneeltä. Kero ilmaisi kaikki esineet tosi hyvin maahanmenolla. Olisikohan yhdestä ollut menossa ohi, kun kulki vähän jäljen vierestä, mutta korjasi sitten, kun palasi takaisin jäljelle.

Hajatelmia: Meni tosi hyvin! Tuuli oli haastava, mutta hyvin Kero hanskasi. Lopussa esineiden etäisyys kasvoi, samoin koiran fokusoituminen.

23.3.2015 Tunnistusetsintä 2 -kurssin treenien toka jälki (Palopellontie, Kerava)

Teema/tavoite: Ristikkäisjälki, vähän lyhyempi (n. 40m), vähemmän esineitä (kolme avainta). Lähtöhaju pussista (hanska). Sama parkkis kuin edellinen, mutta nyt jälki kulki 90-asteessa edelliseen eli se ylitti vanhan jäljen sekä myös jäljen, jonka jäljentekijä oli ajanut omalle koiralleen ekalla kierroksella.

Työskentely ja ilmaisut: Työskentely oli hyvää, vaikkakin nuo ristikkäisjälkikohdat olivat todella haastavia. Ekan kohdalla Kero pyöri todella pitkään, ja lopulta piti vähän näyttää kädellä maata, että tähän suuntaan. Seuraavan ristikkäisjäljen Kero selvitti nopeammin, ja sai siitä aika pian esinevahvisteen palkkioksi. Kaikki kolme esinettä ilmaistiin taas hienosti. Eka oli aika alussa, toka kauempana ja kolmas oli ihan lopussa jälkimmäisen ristikkäisjäljen jälkeen.

Hajatelmia: Tämäkin meni tosi hyvin, vaikka olikin Kerolle vaikea. Ennen jälkeä oli siinä vieressä vähän ihmishäiriötä, mutta hyvin Kero luopui ja aloitti jäljen. Esineet meni taas tosi hyvin, fokus oli ok, vaikka välillä tulikin pyörimistä.

Jatkossa: Ristikkäisjäljet vielä haastavia eli kannattaa tehdä ekan treenin kaltaisia perusjuttuja. Esineinä voi käyttää muitakin kuin avaimia, brikat ok, 50 sentin kolikot ovat vielä ok (sitä pienemmät esineet jo ehkä liian pieniä). Esineiden etäisyyden vaihtelu.

29.3.2015 Kotitehtäväjälki (Porttipuisto Shopping, Vantaa)

Teema/tavoite: Asfalttijälki, 30-40m, viisi esinettä, lähtöhaju pussista.

Työskentely ja ilmaisut: Lähtöhaju pussista (hanska) ok, mutta jäljenalku oli haastavaa löytää. K pyöri kovasti siinä alussa, mutta esineen löydyttyä eteni kivasti eteenpäin. Ennen vikaa esinettä tuli myös pyörimistä (jäljentekijä ei tässä ollutkaan mennyt suoraan). Vähän tuli piippaa välillä, kun ei heti löytynyt, mutta muuten varsin fokusoitunutta. Kaikki esineet (brikkoja) ilmaistiin hyvin maahanmenolla.

Hajatelmia: Meni varsin hyvin. Fokusoitunutta työntekoa pääosin. Ja ei käytetty vettä laisinkaan plus varmasti hajustettu alue.

Jatkossa: Vahvistetiheyden vaihtelua. Ja huomenna selviää lisää, kun on kurssin treenit.