Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

29.10.2013 Kero hyppytekniikkakoulutuksessa

Tiistai-iltana Kerolla oli Vappu Alatalon pitämä hyppytekniikkatunti. Paljonpa tulikin tunnin aikana tehtyä, mutta hyvin pentu jaksoi tehdä ja myös malttaa rauhoittua tauoilla. Tosi hienoa :)

En valitettavasti muistanut ottaa välejä ylös perussarjaa lukuunottamatta, mutta tulevia treenejä varten kaivetaan tarvittavat luvut aiemmasta matskusta. Noin ylipäänsä Keron hyppytekniikka oli hyvää :) Myös fokus säilyi aika mukavasti koko treenin ajan, ja lelupalkkaus toimi myös tosi hyvin ihan loppuun asti. Voin siis olla hyvinkin tyytyväinen treeniin. Kotiläksyjäkin tuli seuraavaa kertaa ajatellen. Voidaan tehdä vastaavanlaisia hyppytekniikkatreenejä vaikkapa jopa kerran viikkoon, mutta kerran kuukaudessakin riittää. Lisäksi meidän kannattaa treenata myös muitakin hyppyesteitä (rengas, muuri, pituus), jotta voidaan yhdistellä niitä mukaan myös hyppytekniikkaharjoituksiin. Riman korkeutta voidaan lisätä 10 cm kuukaudessa.

Tässä harjoitukset, mitä tehtiin:

1. Perussarja

  • Välit 5,5 jalkaa, neljä toistoa.
  • Ekalla ja vikalla Kero leiskautti vikan välin yli, toka ja kolmas toisto siten, että lelu roikkui vikan esteen rimalla.
  • Kero kokosi hyvin, joten tuosta vikan välin loikasta ei kannata huolestua. Tekniikka tässä loikassa oli kuitenkin hyvä.

2. Korkeuden arviointi

  • Vikan riman korkeus 20-20-30-20 cm.

3. Okseriharjoitus

  • Ensimmäisessä okserin takimmainen rima, toisessa okserin ensimmäinen rima, kolmannessa koko okseri, neljännessä okserin toka rima ja viidennessä toistossa koko okseri (20 cm).

4. Etäisyyden arviointi

  • Kolme toistoa siten, että kasvatettiin vikaa väliä. Näillä Kero ponnisti välissä, joten tuossa kolmannessa toistossa tuo loikka oli tooodella pitkä. Neljännellä toistolla vikan välin etäisyys oli jo niin pitkä, että Kero oli väliaskeleen. Kahdella seuraavalla toistolla lyhennettiin vikaa väliä.

Ja sitten kooste harjoituksesta, yhteensä 19 toistoa eli aika monta hyppyä Kero sai kyllä tehdä…